‘Kim bu çok sayıda kızgın vatandaş?’

Karacabey Belediyesi’nin şehir içi minibüs zamlarını indirmesinde, çok sayıdaki halktan şikayet gelmesini sebep olarak göstermesini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, “Bu çok sayıda kızgın vatandaş ilçedeki diğer sorunları da görmüyor mu acaba?” dedi.
Tanrıverdi, “Belediyemize minibüs zamlarıyla ilgili şikayetçi olan çok sayıdaki kızgın halk, ara sokakların içler acısı haline, artan su fiyatlarına, Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma ücretlerine yaptığı zamma, kanalizasyonların taşmalarına ve ilçede yaşanan diğer önemli sorunlara sessiz kalarak neden tepki göstermiyor?” şeklinde konuştu.
Başkan Tanrıverdi yaptığı yazılı basın açıklamasında , “Geçtiğimiz günlerde ilçemiz, şehir içi taşımacılık yapan minibüsçü esnafımızın Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nü protesto eden bir eylemine tanık oldu. Eylemin ardından, yerel basında, Karacabey Belediyesi’nin açıklamaları yer aldı. Bu açıklamaya göre, Belediyemize minibüs zamlarıyla ilgili ”çok sayıda” şikayet gelmişti. Ancak bu çok sayıda şikayet nedense zammın uygulandığı 2,5 aydır değil de minibüsçü esnafının eyleminden sonra yapılmıştı. Ayrıca bu çok sayıda şikayetçi vatandaşımız ”Dayı Karacabey’in” torunları olmanın bilincine varmış ve biraz da dayılanarak, Kasımpaşa bıçkınları gibi sert ifadeler kullanmışlardı. Belediyeye gidip; ”Burası dağ başı değil, kanunlara herkes riayet edecek. Diğer ilçelerdeki fiyatları da biliyoruz. Bizimkiler neden 2,5 aydan bu yana paramıza göz dikiyor? Kimse kimseye zorla dolmuşçuluk da yaptırmıyor. 85 bin kişi mağdur, 25 tane dolmuşçu trafiği kesip yürüyor? Herkes kanunlara saygı duymalı. Kanunlar herkes için eşit uygulansın. Gerekirse belediye, fiyatları aşağıda tutacak şekilde kendi araçlarını devreye alsın” demişlerdi.
Birkaç gün önce de Bursa Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretlerine zam yaptı. Acaba bu çok sayıda kızgın vatandaş gidip Büyükşehir Belediyesi’ne de veryansın eder mi? ”Burası dağ başı değil, İstanbul’da bile toplu taşıma ücretleri Bursa’dan daha ucuz, Büyükşehir Belediyesi neden cebimize göz dikiyor, 2 milyon kişi mağdur, bir tane belediye canın istediği gibi zam yapıyor!” diye sorarlar mı?
Hadi diyelim ki Bursa merkezdeki toplu taşıma fiyatları bizi ilgilendirmiyor. Bu çok sayıda kızgın vatandaş, su fiyatları için kimseye kafa tutmazlar mı? BUSKİ’ye gidip ”Eyyy BUSKİ, neden bize bu kadar pahalı su kullandırıyorsun? Kimse kimseye zorla su dağıtımcılığı yaptırmıyor. Burası dağ başı değil! Bizim seçtiğimiz Belediye Başkanımız bize en ucuz suyu içireceğini söylemişti. Bütünşehir yasasıyla geldin, bunca yıllık su ve kanalizasyon şebekelerimize neden el koydun?” demezler mi?
Ya da bizim bu çok sayıda kızgın vatandaşımız içinde hiç mi Mahmuriyet Mahallesi mensubu yok? Hazır Belediyeye minibüs zammını şikayete gelmişken, bu mahallerde 3 ay önce doğalgaz için kazı yapıldığını, ancak hâlâ tamiratların yapılmadığını söylemezler? Ara sokakların hali içler acısı. Bu sokakların kazıldıktan sonra tamirat için muhatabı kimdir? Doğalgaz şirketi ile Belediye arasında nasıl bir koordinasyon vardır? Mahalle sakinleri ”burası dağ başı mı?” diyecek ama dilleri varmıyor bir türlü; çünkü gerçekten Mahmuriyet Mahallesi’nin ara sokakları dağ başını andırıyor. Ucube bir Bütünşehir yasasıyla güya köylerimiz mahalle olmuştu ama gelin görün ki şehrimizin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Mahmuriyet, mahalleydi köy oldu! Diğer taraftan TOKİ Okulu’nun civarındaki kanalizasyonların taşması da cabası.
Ayrıca evvelki gün Bursa Sheraton Otelinde yapılan basın toplantısında, Sayın Belediye Başkanımız, Karacabey ile ilgili faaliyet ve ileriye yönelik projelerini kamuoyu, yerel basın ve Bursa basını ile paylaşmış. Keşke Bursa basınını İlçemize davet etseydi de şimdiye kadar yapılmış olanları ve bundan sonra yapılacak projeleri yerinde tanıtsaydı. İlçemizi ziyaret eden Bursa basını da Karacabey girişinden ilçe merkezimize kadar kilit taşı ile döşenmiş bir caddenin nasıl tamir edildiğini görüp ona göre karar verselerdi” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.