“Gündemi CHP belirliyor”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, seçim öncesinde gündemi partisinin belirlediğini belirterek, “Türkiye, CHP iktidarının şafağındadır” dedi.
Daha önceki seçimlerde Recep Tayip Erdoğan’ın sanal gündem yarattığını, muhalefetin de bunlara cevap vermeye çalıştığını belirten Gönül Avil, “Partimiz seçim bildirgesini tüm partilerden önce yayınladı. Diğer partiler tarafından büyük çoğunluğu kopyalandı. Bu durum, vaatlerimizin halkçı ve uygulanabilir bir bildirge olduğunu gösteriyor.
Daha önceki seçimlerde Recep Tayip Erdoğan, sanal gündem yaratır, muhalefet de bunlara cevap vermeye çalışırdı. Bu seçim öyle olmadı.
CHP, seçim bildirgesiyle tartışmasız bu seçim sürecinin belirleyicisi oldu. Her yerde bildirgemiz konuşuluyor. Diğer partiler çok geride kaldı.
Cumhuriyet Halk Partisi, ülkeyi yönetmeye taliptir. Ülkeyi yönetecek kadro CHP’de vardır.
Yoksulu olmayan bir Türkiye sözünü veriyoruz. Taşeron işçisi olmayan, asgari ücretin vergisi olmayan, kredi borcu çaresizliği olmayan, kiraya mahkumiyeti olmayan, öğretmen ve öğrencisinin sorunları olmayan, emeklisinin derdi olmayan, esnaf ve kobisinin sorunları olmayan, çiftçisinin sorunları olmayan, işsizi olmayan bir Türkiye sözünü veriyoruz.
CHP’nin seçim bildirgesi 4 ayaktan oluşuyor.
Önceliğimiz hesap verebilirlik, demokrasinin yeniden kurulması ve özgürlüklerin sağlanabilmesidir.
Hesap verilebilirlik en önemli konumuzdur. Hükümet olduğumuzda Hesap Komisyonu oluşturacağız ve başına muhalefet partisinden bir başkan getireceğiz.
Dikey büyüme kapsamında istihdam sağlayıp, fabrikaların katma değeri yüksek ürünler üretmesini sağlamak üzere bilimsel çalışmalar yapacağız.
Bunun sonucunda hakça paylaşım yapılması hedefimizdir. Ekonomik paylaşım daha adil yapılacak ve bütün bunların sürdürülebilir olması sağlanacaktır.
CHP önseçimle başlayan yüksek performansını sandığa kadar koruyacak, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.
Türkiye, CHP iktidarının şafağındadır. CHP, iktidar olduğunda kimsesizlerin kimsesi, sahipsizlerin sahibi olacaktır.
‘Ne yoksulluk, ne baskı, ne ezilen, ne ezen, insanca ve hakça bir düzen’ diyen CHP’ye verilen her oy, emeğiyle, alın teriyle geçinen her yurttaşımızın kurtuluşu olacaktır. 7 Haziran CHP’sine sahip çıkın ki, partimiz de siz güzel insanlara sahip çıkabilecek güce erişsin” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.