Güncü: “2/B işgal edilen yerlerin devlet eliyle orman dışına çıkarılmas

TEMA Karacabey Temsilcisi Naci Güncü, dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanlara önem verilmediğini belirtti.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla tekrar 2/B’lerin yaşanmaması için gerekli yasal düzen-lemelerin bir an önce yapılması ve 2/B arazi-lerinin satışından vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen TEMA Vakfı Karacabey Temsilcisi Naci Güncü, “2/B Orman yasası için, Ekim 2007’de “Bir İmzaya Karşı Bir Milyon İmza Kampanyası”nı başlattık.
6 ay gibi kısa bir sürede geleceğimizin altına imza atanların sayısı bir milyonu geçti. Bu vesile ile TEMA Vakfı olarak, 21 Mart Ormancılık Günü ve Haftası’nı, ülkesinin geleceğine imza atan, topraklarına el koyan gönüllülerimiz ve destekçilerimiz ile birlikte kutluyor, toplanan imzaların en kısa süre içinde TEMA yöneticileri ve gönüllüleri tarafından TBMM Başkanı’na teslim edileceğini kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu konuda toplumun tüm
kesimini TEMA VAKFI’na destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
TEMA Vakfı olarak giderek ekolojik, ekonomik ve toplumsal bir soruna dönüşen konunun çözümlenmesine inandıklarını ifade eden Güncü, “Son 23 yılda toplam 4 milyon 850 bin dönüm (485.000 hektar) orman alanı, bilim ve fen bakımından orman alanı olma özelliğini yitirdiği gerekçesi ile orman dışına çıkarılmıştır. Birileri ormanları işgal etmiş, yakmış, kesmiş, üzerlerine binalar inşa etmiş sonra da yasaların arkasına sığınılarak “Bu orman bilim ve fen bakımından artık orman değil” denmiştir. Bu nedenle belki de en doğru 2/B tanımı: ‘2B işgal edilen orman alanlarının devlet eliyle orman dışına çıkarılmasıdır.’ olacaktır” dedi.

Doğal ormanın yerini, insanın oluşturduğu tutamaz
Avrupa Birliği’nin ormanlarının % 1’i doğal orman iken, ülkemizde bu rakamın % 93 olduğunu söyleyen Güncü, “Doğal ormanlarda yüzlerce tür ağaç, bitki, hayvan bir arada uyum içinde yaşayan bir ekosistemi oluşturur. İnsan eliyle oluşturulan hiçbir orman, asla doğal olanın yerini tutamaz. Bunu bilerek doğal ormanlarımıza sahip çıkalım ve yeni ormanların oluşması için gerçekleştirilen çalışmalara destek verilmesi sağlayalım. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla ormanlarımızın korunması ile ilgili olarak her platformda mücadelemizi sürdüreceğimiz bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.