Belediye Tahıl İş Hanı esnafı rahatladı

Karacabey’de uzun süredir yıkımı gündemde olan Tahıl dükkanları esnafı 3. İdare Mahkemesi’nden gelen ilk yürütmeyi durdurma kararıyla rahat bir nefes aldı.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un, Tahıl Dükkanlarını yıkarak yerine otopark yapma girişimi üzerine yargıya başvuran esnaflar sonuçlardan memnun olduklarını belirtti. 2007’nin Kasım ayından bu yana süren davalarda mahkemeler öncelikle 15 gün içinde geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı vererek, esnafın mağdur olmamasına hükmetti. Yaklaşık 5 aydır süren davalardan birinin kesin kararı önceki gün esnafın lehine sonuçlandı. Bursa 3. İdare Mahkemesi, esnafları 15 gün içinde tahliye etmek isteyen Kaymakam Dursun Balaban’ın, talebini hukuka aykırı bularak reddetti.
Bursa 3. İdare Mahkemesi, gerekçeli kararında, Karacabey Belediyesi’nin uyuşmazlık konusu taşınmazın 6570 sayılı Yasanın 7. maddesinin c fıkrasında belirtilen esaslı inşaat ve tamirata ilişkin somut hususu ortaya koyulmadığı gibi bu konuda açılmış bir tahliye davasının bulunmadığı yönünde karar verdi. Mahkeme, esnafın 2007 yılı kira bedellerini düzenli olarak ödemesini de dikkate alarak, ecrimisil uygulamasının yapılamayacağını karara bağladı.
Mahkemenin kesin olarak Karacabey Belediye’sinin uyguladığı işlemleri iptal kararıyla, Belediye Başkanı Ergün Koç’un Kaymakamlık aracılığıyla esnafı tahliye etme çabası hukuka aykırı bulundu.
Hatırlanacağı gibi Tahıl Dükkanı esnafına iş yerlerini terk etmesi için Kaymakamlık aracılığıyla tahliye tebligatı gönderilmişti.
Mahkemenin son sözü söylemesiyle, dava konusu işlemlerin iptaline, ayrıca davacının mahkeme süresince yaptığı harcamaların kendisine iadesine hükmetti.
Alınan bu kararla devam eden 8 davanın da aynı yönde sonuçlanması beklentisi artarken, Başkan Koç’un yapmayı düşündüğü otopark projesi de yerel seçimler sonrasına sarktı. Ortada proje olmadan Belediye’nin bu girişimini mahkemeye taşıyan esnaf ise rahat bir nefes alarak işine döndü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.