GÜMÇED Bursaspor taraftarlarıyla beraber

GÜMÇED Bursaspor taraftarlarıyla beraber
*Bursaspor’un etkili taraftar grubu LİSTİM ( Liseli Timsahlar ) her ay farklı bir okulda gerçekleştirecekleri “Kentlilik Bilinci ve Bursaspor” konulu konferansta GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen’in yanı sıra Bursaspor’un İntertoto kupasındaki efsane kadrosundan Antrenör Adnan Örnek, gol yollarının etkili ismi Ercü-ment Şahin ve de Bursaspor’un efsane futbolcusu Elvir Baliç öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Bursaspor’un etkili taraftar grubu Liseli Timsahlar (LİSTİM) grubunun düzenlediği “Kentlilik Bilinci ve Bursaspor” konulu konferansın ilki Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi.
Bursaspor sevdalısı öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen konferansa Güney Marmara’daki çevre hareketinin öncüsü GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, Bursaspor’un İntertoto kupasındaki efsane kadrosundan tecrübeli antrenör Adnan Örnek, gol yollarının etkili ismi Ercüment Şahin ve efsane futbolcu Elvir Baliç katıldı.
GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, öğrencilere GÜMÇED’in çevre ve kültürel faaliyetlerinden kısaca bahsetti. Sporun temiz bir çevre ve kültürüne sahip çıkmış toplumlar oldukça varolabileceğini anlatan Önürmen “LİSTİM grubundan arkadaşlar gelip bana projeyi anlattıklarında gerçekten çok sevindim. Bursaspor aşkını en yakından yaşayanlardan birisiyim. Sporun temiz bir çevrede yapılabileceğini, doğal ve kültürel çevreye sahip çıkmış toplumlarda sporun daha da geliştiğini kentimizde yaşanan hava kirliliği nedeniyle sıkıntı yaşandığını belirterek oldukça varolabilir. Kentlilik bilincinde sevginin, dayanışmanın, vefanın ve birlikteliğin büyük önem taşımaktadır. Futbolda seyirci ve taraftarlık beraber yürümelidir. Farklı geliştiği takdirde tepkilere neden olabiliyor. O nedenle tribünlerde kesinlikle küfür olmamalı, çünkü Bursa çok soylu bir kenttir. Küfür bize asla yakışmaz” sözleri öğrencilerden büyük alkış aldı. Atatürk Stadyumunun Bursa için çok büyük önemi olduğuna değinen Önürmen, stadyumun yıkılarak alışveriş merkezi yapılmasına karşı kamuoyuyla beraber GÜMÇED’in de karşı çıktığını belirterek “Stadyum yapılacaksa mutlaka tarihi dokusu kaybedilmeden yerinde yapılmalıdır” dedi.
Antrenör Adnan Örnek ise LİSTİM grubunun bu etkinliğinden dolayı kutladı. Bursaspor’un İntertoto günlerinden bahseden Örnek, o dönem yakalanan Bursasporluluk ruhunun yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi. Gençliğinde Bursa maçlarına girebilmek için çok çabalar sarfettiğini ve Bursaspor aşkının her geçen gün daha fazla geliştiğini anlatan Örnek “Bursasporluluk bilincinin gelişmesinde teknik yönetim, futbolcular olduğu kadar siz genç taraftarların büyük bir katkısı olacak. Yıllar sonra aranızdan bir futbolcu, yöneticiler çıkacaktır. Sizlerin Bursa ve Bursaspor’a sahip çıkması gerekmektedir” dedi.
Bursaspor’un İntertoto dönemindeki etkili gol silahlarından Ercüment Şahin konferansta yaptığı konuşmada Bursaspor’da top koşturmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Bursaspor’un ve taraftarların artık İntetoto kupası günlerinden çıkması gerektiğini söyleyen Şahin “10 yıl önce yaşanmış bir başarıyla yetinememeliyiz. Bursaspor ve Bursa seyircisi daha büyük başarılara imza atabilecek güçte olduğuna inanıyorum. Bizler o dönemlerde buna inandık ve başardık. Önemli olan o ruhun yeniden canlandırılmasıdır” şeklinde konuştu.
Bursaspor’un efsane futbolcusu Elvir Baliç, Bursaspor’dan sonra Fenerbahçe ve Real Madrid’te top koşturmasına rağmen halen daha Bursaspor’lu Baliç olarak anılmasının kendisi için çok büyük mutluluk olduğunu söyledi. Elvir Baliç Bursaspor’a geldiği günlerde sadece eşorfmanları olduğunu fakat başarıya aç bir futbolcu olarak inandığını ve başardığını dile getirdi. Bursaspor’dan ayrıldığında ağladığını ifade eden Baliç “ Gönülden bir Bursaspor’lu olarak elimden gelen her türlü desteği vermeyi bir borç bilirim” dedi. İntertoto günlerinin etkili isimleri o dönemlerde yaşanan komik anları katılımcılarla paylaşarak anılarını tazelediler.
Bursaspor’a gönül vermiş Liseli taraftarların kurduğu LİSTİM’in düzenlediği “Kentlilik Bilinci ve Bursaspor” konulu konferansta grubun faaliyetleri tanıtıldı. Bir çok okulun tadilat yardımının yanı sıra kitap bağışları gibi eğitime katkı sağlayan etkinlikler düzenleyen LİSTİM grubu ayrıca üyelerine çeşitli organizasyonlarda düzenliyor. Konferansa katılan öğrencilerin sorularını yanıtlayan katılımcılara daha sonra teşekkür plaketleri takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.