Gönülleri mest ettiler!

Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencilerinin “Okuma Bayramı” görülmeye değerdi:

Karacabey Ticaret Borsası’ndaki etkinliğe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arı, Okul Müdürü Menderes Girgin, okul müdürleri, idareci ve yöneticiler ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci velisi katıldı.

Okuma bayramı programı, 1.sınıf öğrencilerinin slayt gösterisi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Program hakkında bilgi veren Öğretmen Kemal Duran, “1. sınıfa başlayan öğrenciler, anne-babalarının elini tutarak okula gelirler. Heyecanla sıralara otururlar. Günler haftalar, aylar geçer. Öğretmenlerinin anlattığı masalları, öyküleri dinlerler. Toplama, çıkarma işlemleri yaparlar, şarkılar, marşlar öğrenirler. Boyalı kalemlerle resimler çizerler. Elleriyle havaya, tahtaya, deftere yazılar yazarlar. Güler, oynarlar. Aldıkları eğitim ve öğretimle hayata hazırlanırlar. Sıra aldıklarının karşılığını gösterme sırasıdır. O gün, onlar için bayramdır. Bu bayramın adı ‘Okuma Bayramı’ dır” dedi.

Öğretmenleri Hatice Sarı ve Kemal Duran önderliğinde yıl boyunca öğrendikleri becerileri konuklar ile paylaşan 44 minik öğrenci heyecanlarını gizleyemedi. Okuma bayramında görevlerini zevkle yerine getiren öğrenciler büyük alkış toplarken, ailelerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Program minik öğrencilerin okudukları şiirler, piyes, müzikli dans gösterileri, oyunlar ve 1.sınıf marşının söylenmesiyle devam etti.

Program sonunda Okul Müdürü Menderes Girgin, günün önemine dikkat çekerek başta öğretmenler Kemal Duran ve Hatice Sarı olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür etti.

Müdür Girgin ayrıca 1. sınıf öğrencileri için hazırlanan Okuma Bayramı Hatırası madalyalarını öğrencilere taktı. 1. Sınıf öğretmenleri Hatice Sarı ve Kemal Duran’a ise, Karacabey Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arı tarafından günün anısına birer plaket verildi.

Okuma bayramı alkışlarla sona ererken, Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencileri muhteşem gösterileriyle gelen davetlilere görsel şölen yaşattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.