“Meclise yakışmadı”

Karacabey Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Bakar, TBMM’nin “Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseksüel Semineri”ne vekil göndermesine sert tepki göstererek, “Bu seminere vekil gönderilmesi, en basitinden milletimize, milli ve manevi değerlerimize saygısızlık ve hürmetsizliktir. AKP çoğunluğunun hâkim olduğu böyle bir meclisin ahlâksız toplantıya temsilci gönderiyor olması daha da vahimdir. Vekillerin Müslümanlık şuuru buharlaştı mı?” dedi.
Meclis’in kararını hidayet kararması olarak değerlendiren Süleyman Bakar, “Meclisin, Avrupa Birliği’nin ahlaksız teklifine bütün mukaddesatı ayaklar altına alarak olumlu cevap verdiğini öğrendik. Karar sonrası aziz milletimiz adına kahrolduk” diye konuştu.
SP Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Bakar, TBMM’nin Tiran’daki LGBTI (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseksüel) Semineri’ne vekil göndermesine sert tepki gösterdi. “Kurtuluş Savaşı’nı yapan Meclis, İstiklal Marşı’nı kabul edip büyük bir coşkuyla ayakta kalan Meclis, Hacı Bayram Veli Cami’sinde yapılan hatim dualarından sonra dualarla açılan Meclis, insanlığı tehdit eden bütün kötülükleri önlemeye yemin eden Meclis, şehitleri şehit yapan manayı, ruhu şahsı manevisinde barındıran Meclis TBMM” diyerek, TBMM’nin LGBTI’ya alet edilmesini eleştirdi.
Süleyman Bakar, “Meclis, AKP çoğunluğu tarafından seçilmiş, milletimizin milli ve manevi değerlerine hürmetkâr olduğunu bildiğimiz bir başkan tarafından idare edilmektedir. Bu meclisin çoğunluk partisi AKP ise, muhafazakâr ve demokrat kimliği ile bir toplumu çökerten helakine sebep olan kötülüklerin toplumları nasıl helake sürüklediğini bilen vekillerden oluştuğu kabul edilmektedir. Bu meclisin ikinci büyük partisi CHP ise bu günlerde milletin değerleri ile barışmanın ve millet ile bütünleşmenin görüntüsünü vermektedir.
Dindar insanları bünyesine katarak iktidar olmanın yollarını arayan CHP geçmişten anlamlı dersler çıkardığı görüntüsünü veren bir partidir. Bu meclisin üçüncü büyük partisi MHP’dir. MHP Milliyetçidir, mukaddesatçıdır, ahlak ve fazileti savunan ülkücülük ruhunu temsil ettiği bilinmektedir. HDP ise meclisin dördüncü partisidir. Bu partinin neyi temsil ettiği erbabınca malumdur. TBMM Müslüman milletimizi temsil eden bir meclistir” dedi.
“Saadet Partisi olarak TBMM’nin bu yanlışa düşmeyeceğine dair inancımızı milletimizle paylaşıyoruz” diyen Bakar şunları kaydetti: “Burada Cumhurbaşkanına, Meclis Başkanına, Başbakana ve bütün vicdan sahiplerine sesleniyoruz, bu ahlaksız toplantıya ülkemizin vekillerinin katılmasını önleyiniz. Korkumuz odur ki böylesi ahlaksız toplantılara temsilci gönderen ülkemiz ve buna sessiz kalan milletimiz manevi korumadan yoksun kalacak, büyük bela ve musibetlere uğrayacaktır. Tarihe not düşmek adına bu uyarı görevini bir kardeşlik şuuruyla yapıyoruz. Aziz milletimize sesleniyoruz. Bu işbirlikçi zihniyetlerden hayır gelmez. Kurtuluş Milli Görüş’te, çözüm ise Saadet Partisi iktidarındadır. Çünkü Saadet Partisi Batı’nın ahlaksız tekliflerine boyun eğmeyenlerin partisidir.”
Meclis’te farklı inanç guruplarının mensup olan vekillerin bulunması gerçeğini değiştirmediğini söyleyen Bakar, “Böyle bir meclisin AB’nin kabul ettiği ahlak anlayışının esiri olması düşünülemez. TBMM’nin, AB Himayesinde Tiran’da yapılması planlanmış ‘Temel Haklar, Ayrımcılık Yasağı ve LGBTI (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseksüel) dâhil olmak üzere Hassas Grupların Korunması’ adlı seminere göndermesi en basitinden milletimize ve milli ve manevi değerlerimize saygısızlık ve hürmetsizliktir.
AKP çoğunluğunun hâkim olduğu böyle bir meclisin bu ahlaksız toplantıya temsilci gönderiyor olması daha da vahimdir. Bu vekillerin Müslümanlık şuuru buharlaştı mı? Tiran’daki yapılacak olan LGBTİ, yani ‘cinsel sapkınlıklar’ seminerine TBMM’yi temsilen vekillerin katılacağına dair haberlere inanmakta zorlandığımızı ifade ediyoruz ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.