Göçmen Sağlığı Merkezi açılıyor!

Karacabey’deki yaklaşık 2 bin 400 Suriyeliye hizmet verecek Göçmen Sağlığı Merkezi, açılışa hazır hale getirildi. Karacabey Devlet Hastanesi’nin yükünü azaltacak merkezde Suriyeli doktor ve hemşirelerin görev yapacakları belirtildi.
Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’in desteklediği proje kapsamında, Tavşanlı Mahallesi’ndeki bir bina tadilattan geçirilerek Karacabey Göçmen Sağlığı Merkezi olarak düzenlendi.
Bu hafta açılması planlanan merkezde, Suriyeli hastalarla yaşanan dil sorunu nedeniyle Suriye uyruklu doktor ile hemşireler görev yapacak. İlçede yaşayan yaklaşık 2 bin 400 Suriyeliye hizmet verilecek merkezin açılmasıyla, Karacabey Devlet Hastanesi’ndeki yoğunluk da hafifleyecek.
Karacabey İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem, 2 bin 400 Suriyeli’nin yaşadığı Karacabey’e mevsimlik işçilerle birlikte 2 bin kadar daha Suriyeli geldiğini kaydetti. Suriyeli hastaların, hastanede dil konusunda sorun yaşadığına dikkat çeken Çiğdem, şöyle konuştu: “Suriyeli hastalarla sadece bir doktorumuz yabancı dilde anlaşıyordu. Bu doktorumuzda da yoğunlaşmalar yaşanıyordu. Hem Suriyeliler hizmet alamıyordu hem de doktor arkadaşlarımız onların dilinden anlamadığı için sıkıntılar yaşıyordu. Bu şekilde zaman kaybı yaşanıyordu.
Belediyemiz buranın tadilatını sağladı. Sarf malzemesini de tamamlayarak, önümüzdeki hafta açılışa hazır hale getireceğiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.