Gençler sevindirdi, Karaca idare etti

Süper Amatör Lig’de istikrarsız sonuçlara imza atan temsilcilerimiz Karacabeyspor ile Gençlerbirliği bu hafta oynadıkları maçlardan puanla ayrıldı.
            Cumartesi günü oynanan karşılaşmada Karacabeyspor, sahasında Zaferspor’la 1-1 berabere kalırken, Pazar günü Gençlerbirliği, lider Gürsu’yu 3-2 yenerek ligdeki ikinci galibiyetine imza attı.
            B Grubunda kıran kırana geçen karşılaşmada Karacabeyspor, zirve yarışı yapan Zaferspor ile 1-1 berabere kalarak kötü gidişine yine dur diyemedi.
            Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Karaca, ilk dakikalarda Serhat’ın kale önünde yakaladığı çok net 2 gol fırsattan yararlanamadı.
            9.dakikada Zaferspor`un soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde topla buluşun Ahmet, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak takımı 1-0 öne geçirdi. 38.dakikada Karacabeyspor`un ani geliştirdiği atakta Serhat, bu kez gol fırsatını iyi değerlendirdi ve attığı golle skorda eşitliği sağladı ve devre bu sonuçla kapandı. (1-1)
Penaltı kaçtı
            İkinci yarıda her iki takımda öne geçmek için baskısını arttırırken 77.de Karacabeyspor`dan Ceylan, rakibine sert girince ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 80.dakikada Karacabeyspor savunmasının acemice yaptığı büyük hatada uzaklaştırılamayan top Aykut`un önünde kaldı. Çarpraz durumda kaleci Osman`ın müdahalesiyle ceza alanında Aykut yerde kalınca Zaferspor penaltı atışı kazandı.
            Atışını kullanan Mehmet, topu kale yerine avuta atınca Zaferspor mutlak öne geçme şansından yararlanamadı. Eksik kalan rakibi önünde son bölümlerde baskılı bir futbol sergileyen Zaferspor, bulduğu 2 net fırsatı da cömertçe harcayınca zevkli mücadelede puanlar paylaşıldı.
Gençler’den güzel bir galibiyet
            Gençlerbirliği ise, A Grubu lideri Gürsu’yu ağırladı. 10. dakikada Ali’nin golüyle geriye düşen sarı lacivertliler, 30’da Serkan ve 45’te Samet’in golleriyle devreyi 2-1 önde kapattı.
            Karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başlayan Gençlerbirliği, 55’te Samet’in ayağından bir gol daha buldu ve farkı ikiye çıkardı. Gençlerbirliği’nden Serkan 75’te kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Dakikalar 83’ü gösterdiğinde Mustafa’nın golü Gürsu Belediye’yi ümitlendirdi ancak, kazanan Gençlerbirliği oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.