Teşekkürler Spor Müdürü

Hayri Tezcan’ın yazısı
            Geçtiğimiz yıl yerel bir gazeteye yazdığım BU AYIP HEPİMİZİN isimli yazıda; alkol ve sigara kullanma alışkanlığının ilköğretim çağına indiğini, gençlerin sahipsiz kaldığını dolayısıyla kötü alışkanlıklara yönelişin arttığını anlatmış onların enerjilerini boşaltabilecekleri etkinlikler düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekmiştim. Bu arada “Köyler Arası Futbol Ligi” kurulmasını önermiştim.
            Birkaç gün sonra İlçe Spor Müdürümüz Şaban Bayraktar Bey’le karşılaştığımızda, yazımı okuduğunu, çok memnun olduğunu söyledi. Lafı uzatmadan “Hayri Abi hemen çalışmalara başlayalım” dedi.
            Spora sevdalı olduğunu iyi bildiğim, sevgili Tarık Yüce kardeşimi, Müdürümüze tavsiye ettim. Müdürümüz Tarık kardeşimi iyi tanıdığı için kendisini hemen aradı. Sözleşerek Spor Müdürlüğü’nde ilk toplantımızı yaptık. Spor Müdürümüz bizi kısa aralıklarla toplantılara davet etti, her şeyi bizden çok iyi bildiği halde, yazıp çizip “Bak böyle yaptım ne diyorsunuz” diyeceğine sürekli istişare yapıp, fikirlerimizi sorarak büyük nezaket gösterdi. Hazırlık çalışmalarını kısa sürede tamamladık. Kardeşim Tarık ile beni Tertip Komitesi’ne alarak 17 Ekim gecesi Kapalı Spor Salonu’nda kura çekimi gerçekleşti. 18 köy takımının katılımıyla üç grup halinde “Kaymakamlık Süt Birliği Kupası Köyler Ligi” doğdu.
            24/10/2009 günü saat11.00’de Sultaniye Sahası’nda Hamidiye-Bakırköy, aynı saatte Ortasarıbey Sahası’nda Doğla-Akçakoyun maçlarıyla start verildi.
            Sevgili Müdürüm, öncelikle hayalimi gerçekleştirdiğiniz için şahsınıza çok teşekkür ederim. Çok hayırlı bir iş yaptığınızı örneklerle sunmak istiyorum. Bir çok gence spor yapma imkanı sağladığınız gibi, yüzlerce kişiyi stresli ortamdan kurtarıp seyir keyfi yaşattınız. Bakın ne enteresan olaylara sebep oldunuz; Benim köyümden Baba oğul (Zafer Buran oğlu Özer) birlikte futbol oynuyor. Ayrıca köy takımının ilk maçında 5 tane 18 yaş altı oyuncu vardı. Anıl Yavuz, Özer Buran, Cemil Tuğran, Güray ve Abdül Samet Sarucan. Sevgili Müdürüm, bu gençler sayenizde kötü alışkanlıklardan uzaklaştılar, futbolla yatıp, futbolla kalkıyorlar.
            Bakırköy maçı sırasında Bakırköylüler’den enteresan bir şey duydum. Bakırköy’de oynayan ancak birbirine yıllardır dargın olan futbolcular, “Pas ver, adam tut” diyerek birbirine laf atmış ve barışmışlar. Sevgili Müdürüm bu güzellikler sizlerin eserinizdir. Siz üzerinize düşeni yaptınız ve geç kalınmış bir ilki başlattınız. Şimdi sıra Sivil Toplum Örgütlerinde. Ben örnek bir tavır sergileyen Süt Birliği Başkanı Sevgili Mehmet Erdem Bey’e de çok teşekkür ediyorum.         
            Ziraat Odası, Sulama Birliği, İçme Suyu Birliği, Üretici Birliği gibi Sivil Toplum Örgütleri’nin, Ticaret Borsası, Ticaret Sanayi Odası gibi kurumlarımızın da bu organizasyona katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Önümüzdeki yıl sporla, kötü alışkanlıklara son verilebileceğini hatırlatmak istiyorum. Bu güzel organizasyonun devam edeceğini ve kalıcılık kazanacağını ümit ediyorum.            Buradan Köyler Ligi’ne katılan Köy Muhtarları’na ve Köy Spor Kulübü yöneticilerine seslenmek istiyorum. İlkler her zaman çok önemlidir. Onun için Muhtarlarımıza ve Kulüp Başkanlarımıza büyük görev düşmektedir. Maçlara çıkılmadan önce sporcu kardeşlerimizi centilmenlik konusunda uyarmalılar. Maçlar kaybedilsin ama, dostluk hep kazansın. Şükredelim ki çalışkan, başarılı, müthiş spor ahlakı olan bir Müdürümüz var. Sevgili Müdürüm teşekkürün en büyüğü size, Allah utandırmasın… (Hayri TEZCAN)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.