Desteklemelerde ödemeler açıklandı

Karacabey Tarım Müdürlüğü, 11 Kasım’da Bakanlar Kurulu’nca karara bağlanan desteklemelerle ilgili dekar ve ürün çeşidine göre ödenecek miktarları açıkladı.
             Buna göre, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi, bitkisel üretim faaliyetinde sertifikalı fidan/fide kullanımı ile hayvancılığın desteklenmesi hakkında alınan karar gereği birim miktarlarda ödenek miktarlar belirlendi.
            Mazot ve Kimyevi Gübre Desteklemesi, çiftçinin yetiştirdiği ürün çeşidine göre dekar başına aşağıdaki listede belirtildiği şekildedir. Toprak Analiz Desteği ise, tüm ürünlerde dekar başına 2.50 TL’dir. Çiftçilerin 50 dekarın üzerinde büyüklüğe sahip olan parsellerinde yaptıkları üretimde Kimyevi Gübre Desteklemesi alabilmeleri için o parselle ilgili toprak analizini yaptırarak sonuçları ile İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
            50 dekarın altındaki parsel büyüklüklerinde ise, Gübre desteklemesi alabilmek için böyle bir zorunluluk yoktur. Üreticiler, bu parsellerinde Toprak Analizi Desteklemesine başvurmak isterlerse kendilerine dekar başına 2.50 TL ödenecektir.
            Sertifikalı fidan desteklemesinde ise, yine dekar başına ödeme yapılacak olup, miktarları aşağıdaki listede belirtildiği gibidir; 

Belirlenen 2009 yılına ait destekleme ödemelerinden ipekböceği ve hayvan gen kaynakları koruma destekleri için gerekli finansman 2009 yılı bütçesinden, diğerleri için 2010 yılı bütçesinden karşılanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.