“Filistin asla yalnız değildir”

Dünyanın gözleri önünde terör devleti İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama AK Parti Karacabey İlçe Başkan Yardımcısı Erol Şen’den tepki geldi.
ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasına ilişkin Siyonist İsrail’in Gazze’de devlet terörü uygulamasına karşı tepkisini dile getiren Erol Şen, “Kudüs, Mirac Mucizesi’nin şahididir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Hz. Muhammed (S.A.V.)’in ziyaretini tavsiye ettiği üç mescitten (Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa) Mescid-i Aksa’nın bulunduğu üç ilahi dinin de değer verdiği kutlu şehirdir. Kudüs, Müslümanların şanlı tarihinin şahididir. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin asla yalnız değildir. Türkiye; Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.” dedi.
İsrail’in Gazze’de yaptığını ‘soykırım’ olarak niteleyerek “İsrail terörist bir devlettir” diyerek sözlerini sürdüren Şen, “Şu anda İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail bir terör devletidir. Ne yazık ki ABD, YPG/PYD ile DEAŞ’a karşı mücadele ettiğini söyleyerek nasıl işbirliği yapıyorsa, işte burada da İsrail’le acımasız bir şekilde işbirliğine girmiştir. İsrail’in yaptığı bir soykırımdır. Nitekim geçtiğimiz Pazartesi günü çıkan olaylarda bugün itibariyle İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 60 Filistinli hayatını kaybetti, 2 bin 770 Filistinli yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu katliamlardan dolayı İsrail’i ve aldığı haksız/hukuksuz kararla bu hadiselere ve ölümlere neden olan ABD yönetimini kınıyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma için ülkemizde dün itibariyle başlayan 3 gün milli yas ilan etti. Kızılay, Afad ve Genelkurmay devreye girdi. Kızılay’ımız, Gazze’de 100 bin dolarlık acil alım yaparak, Gazze’deki hastanelere bu yardımları ulaştırmaya başladı. AFAD ve Genelkurmay Başkanlığı’mızın koordinasyonunda, Gazze’deki yaralıların tahliyesi için gerekli çalışmalara başlandı. Filistinli kardeşlerimiz için her türlü yardım yapılmaktadır.
Bugün zulme ve haksızlığa karşı insanlığın dayanışma günüdür. Herkesi bu haksızlığa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz. Bugünün İslam dünyası olarak Kudüs’ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz. Tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.