“Fedakâr kadınlarımızın günü kutlu olsun”

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Haluk Aka, “Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Aka mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.
Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başardı.
8 Mart, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği büyük mücadelenin başlangıcıdır. Kadınlarımız, bugünün milli günler kadar önemli olduğunun farkında olarak, günlerini büyük bir coşku içersinde kutlamalıdır.
Kadınlarımızın sosyal ekonomik açıdan birçok sorunla karşı karşıya olduğu bilinen bir gerçektir. Türkiye’yi çağdaş ülkeler düzeyine çıkarmak isteyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, kadın-erkek ayrımcılığına son verecek yasal düzenlemeleri yaşamaya geçirdi ve bu yolda büyük devrimler gerçekleştirdi.
Ülkemizde kadınlara çoğunlukla eğitim şansı verilmezken, iktisadi faaliyetlere katılımları da büyük ölçüde engellenmektedir. Kadınların iş gücüne katılım oranı çok düşüktür. Kadınlarımız iş hayatında, eğitim ve mesleki eğitimde iş bulma, yükselme, ücretlendirme ve sosyal haklardan yararlanmada eşitsizlik yaşamaktadır.
Çağdaş toplumların en önemli özelliği, demokrasi kültürü, insan hak, özgürlükleri ve her alanda kadın erkek eşitliğidir. Tüm toplumlarda ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel anlamda erkeklerin egemen olması neticesinde, kadınların toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri alamadığı görünmektedir. Bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması için 1857 yılında başlayan mücadele halen devam etmektedir.
Tüm kadınlarımızın, cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlükleriyle birlikte, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularla kutluyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.