AK Parti’ye hizmet verenler onurlandırıldı

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Teşkilatı, partisine hizmet veren eski ilçe başkanlarını, il genel ve belediye meclis üyelerini plaketle onurlandırdı.
AK Parti İlçe Teşkilatı, önceki gün Burak Gold Düğün Salonu’nda gerçekleştirdiği “Birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği”nde, partiye hizmet verenler ile bir araya geldi.
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Murat Erol, “AK Parti’nin birer mensubu olarak belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği, ilçe yöneticiliği ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulunduk. 2004 yılında benimde içinde bulunduğum ekip belediye meclis üyeliği yapmıştı. 2009 yılında seçilen arkadaşlarımız da önceki akşam gerçekleşen son meclis toplantısı ile 5 yıllık süreci tamamladılar. Bu bir bayrak yarışı. Seçimlerde ne kadar meclis üyemiz çıkacaksa, bu arkadaşlarımız bayrağı teslim alacak. Meclis üyeliği zor bir görevdir. Birçok meclis üyesi arkadaşlarımız attıkları imzalar yüzünden yargılanıyor. Meclis üyeliğimin 5 yıl önce bitmesine karşın yeni bir davaya yeni başladık. Alınacak kararlarda ekibin çok iyi değerlendirmelerde bulunması gerekiyor. Yeni seçilecek arkadaşlarımıza görevlerini hassasiyetle yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
“Zehirli bal olduğunu öğrendik”
İlçe Başkanı Murat Erol, “2004 yılında yüzde 34 ile seçim kaybedip, 2009 yılında da yüzde 23,5 oyla kazanmanın mutluluğunu yaşadık. Daha sonra, onun ‘zehirli bal’ olduğunu da öğrendik. 5 yılda çok sıkıntılar yaşadık. Sayın Ergün Koç partimizden ilk ihraç edilen belediye başkanı olarak tarihe geçti. AK Parti, Ergün Koç’un dönemine kadar hiçbir belediye başkanını ihraç etmemişti” diye konuştu.
Meclis üyelerinden 2 istifa
Kesinleşen asıl meclis üyesi adayları, İsmail Ülker, Murat Avinç, Faruk Çakır, Faruk Türe, Hamiyet Özenli, Ahmet Şen, İsmet Gülerce, Vedat Tezol, Hatice Kılıç, Maruf Bilgin, Orhan Çakın, Cem Üsküdar, Serkan Tarlı, Recep Cömert, Özkan Gülderen, İzzet Çalıbaşı, Hasan Hüseyin Tunca, Ali Pehlivan, Şaban Eceler, Metin Çiçek, Gülnur Babacan, Arzu Uray, kontenjan meclis üyesi adayları Gülten Kapıcıoğlu, Ertem İşcan ve İsmail Yozgat’ı tanıtan İlçe Başkanı Murat Erol, Mehmet Nuri Yıldırım ile Belgin Ersoy Yümitkan’ın istifa ettiğini kaydetti.
Ardından konuşan Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, “Seçim çalışmalarımızda Karacabey’in röntgenini çekiyoruz dedik. Başbakanımızın çok önemsediği katılımcılığa, yerinden yönetim anlayışına ve çağdaş belediyecilikte öne çıkan yönetişim felsefesine vurgu yaptık. Bir beldenin sorunlarını en iyi orada yaşan insanların bileceğini dile getirdik. Dolayısıyla başarılı bir belediyecilik yapabilmek için önce vatandaşın nabzını iyi tutmak lazım, onların beklentilerini öğrenmek lazım, toplumun bütün katmanlarıyla ortak akılda buluşmak lazım dedik ve bunu yapmaya çalıştık. Önümüzdeki günlerde seçim beyannamemizi kamuoyu ile paylaşacağız. Kendi düşüncelerimiz olduğu gibi vatandaşlarımızdan aldığımız mesajları da derledik. Beyannamemizi hazırlarken Milletvekilimiz Önder Matlı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile toplantılar yaptık. Ayağı yere basan projeler için sözler aldık” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından eski ilçe başkanları, Mehmet Salih Bağış, Kadir Sevik, Mustafa Çelik, il genel meclis üyeleri Faruk Türe, İsmail Türk, Fikret Keskin, İlyas Partal, belediye meclis üyeleri Şenol Erol, Hayati Demirel, Seçkin Eken, Meral Eren, Raif Kayacan, Necmi Akkuş, Nuri Boz, Fahrettin Nerse, Samet Karakaşlar, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, Gençlik Kolları Başkanı Melih Sever, Milletvekili Önder Matlı ve basın mensupları plaketle ödüllendirildi.
Eski ilçe başkanlarından Halit Türkkan, Adem Surguç, meclis üyelerinden Orhan Güzel, Taner Kahraman ve Nurgül Özatilla’nın toplantıya katılmaması ise dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.