DP’li bayanlar doyasıya eğlendi

Karacabey Demokrat Parti Kadın Kolları, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü dolayısıyla kadınlar matinesi düzenledi. Burak Gold Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, DP’li bayanlar müzik eşliğinden doyasıya eğlenme imkanı buldu.
Yoğun katılım gösterilen etkinliğe, Belediye Başkanı Ergün Koç ve partililerde uğrayıp duygu ve düşüncelerini kadınlarla paylaştı.
Günün önemine değinen ve konuşmakta zaman zaman güçlük çeken Başkan Koç, “Gününüz, toplumda etkin olmanız dileğiyle yaşam boyu kutlu olsun. Sizler, Yüce Allah’ın bizlere önemli birer emanetisiniz. Sizlerin haklarınızı korumak ve kollamak bizim görevimizdir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed, hanımlarına en iyi davrananların en üstün mümin olduğunu, onlara sert ve acımasız davrananların da Allah’a ve onun peygamberine asi geldiğini belirtmiştir. Sevgili Peygamberimiz, kadınlara ancak şeref ve asalet sahibi kimselerin değer verebileceğine işaret ederken, kendisi kötü olan ve aşağılık kimselerin de kadınları hor görebileceğini anlatmıştır.
Günümüzde yaşanan kadına şiddet eylemlerini de bu açıdan değerlendiriyor ve kadınlarımıza uzanan elleri kınıyor, lanetliyorum.
Devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, kadınların yer almadığı sosyal faaliyetlerin başarı değil, başarısızlıklar getirdiğini söylemiştir. O, ‘Dünyadaki hiçbir milletin kadını, Anadolu kadınından daha fazla çalıştığını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdiğini iddia edemez” diyerek, fedakar, cefakar Türk kadınının ailesi ve ülkesi için canı pahasına çalıştığını dile getirmiştir.
Bizler de bu öğütler ışığında yürüyor ve kadınlarımızın saygı ve sevgiyle yükseltilmeye layık olduğunu savunuyoruz. Eğitimden, siyasete, spordan, ekonomik faaliyetlere kadar kadınlarımız her alanda başarılara layıktır. Türkiye’de demokrasi ve cumhuriyetimiz kadınlarımızın toplumda güçlü etkinliklerde bulunmasıyla çağdaş uygarlık yolunda hız kazanacaktır.
Türk kadını, çalışmasıyla ve başarılarıyla dünyanın en aydın, en erdemli ve en saygıdeğer kadını olmalıdır.
Benim Karacabey sevdamın başında sizlere hizmet vardır ve ilçemizin her köşesine unutulmayacak hizmetler götürmek vardır. Çünkü sizlerin hizmetkarı olmak bana mutluluk veriyor. Çevrede parmakla gösterilecek, kıskanılacak bir ilçe ortaya çıkardık. Büyük emekler vererek, hızlı değişimler sonucunda, alt yapısı ve üst yapısıyla, eğitiminden sporuna, minik yavrularımızdan, en yaşlısına, yoksullarımıza, engelli kardeşlerimize, köylerimizden, Yeniköy ve Malkara’ya kadar her yere ve her insanımıza hizmet sunmanın gururunu yaşadık. Bu değişimi ve gelişmeleri sizlerle başardık. Her zaman aklımda ve yüreğimde, size ve Karacabey’e hizmet etmek vardır! Yeşil, yaşanılabilir, iş imkanlarına sahip, insanlarıyla mutlu ve sağlıklı bir kent oluşturmak için mücadelemiz sürmektedir. Karacabey’i sizler için geliştiriyor, özlemlerinizi gerçekleştiriyoruz.
Karacabey’ime verdiğim tüm emeğime helal olsun. Şimdi gelecek yeni dönemde daha büyük hizmetleri ilçeme kazandırmanın hesabını yapıyoruz.
Ömür boyu sevdiklerinizle ve sevenlerinizle sağlıklı, mutlu ve başarılı bir ömür diliyorum. Yarınlarınızda yüzleriniz hep gülsün, Türk kadını dünyaya örnek olsun.
Gönül kapım ve başkanlık makamı kapım, yine Karacabey’deki her vatandaşımıza ardına kadar açıktır ve açık kalacaktır” dedi.
Başkan Koç’un konuşmasının ardından, DP İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu ve partililer kadınların bu günlerinin mutlu yarınlar getirmesi temennisinde bulundu.
Diğer yandan Başkan Koç tarafından katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.