“Faturalar neden bu kadar şişiyor”

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, BUSKİ faturalarının şişmesine neden olan birçok kalemi Meclis gündemine taşıdı.
Maliye Bakanı Naci Ağbal’a, Bursa’da su kullanımının giderek lükse dönüştüğünü, farklı adlar altında su faturası yoluyla para toplandığını dile getiren Altaca Kayışoğlu, kendisine gönderilen faturaları Meclis Genel Kurulu’na ara verildiği bir esna da Bakan Ağbal’a da gösterdi.
Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Meclis’te yaptığı konuşmada, “Hükümetin sinekten yağ çıkarma maharetini şaşkınlıkla izliyoruz. Su en temel haktır. Bu hizmetten birçok kalemden vergi toplamak bizce sosyal devletin katledilmesidir.
Örneğin Bursa Büyükşehir Belediyesi yılın sonuna doğru beş yıl önce yaptığı kanallarla ilgili birçok vatandaşa iştirak payı tahakkuk ettirmiştir.
Oysa bir su faturasına baktığımızda zaten abonelik ücreti, teminat ödüyoruz ve sonra her faturada şimdi sayıyorum: Çevre temizlik vergisi, su bedeli, atık su bedeli, atık su bedelinin KDV’si, bakım bedeli, bakım bedelinin KDV’si, katı atık toplama bedeli, katı atık toplama bedelinin KDV’si şeklinde sıralanan birçok kalem almaktadır.
Şimdi soruyorum, bunların yanında bu ortaya çıkan iştirak payları hangi vicdana sığmaktadır” dedi.
Ağbal, Altaca Kayışoğlu’nun kendisine gösterdiği faturalar üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile konuyu görüşeceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.