Elektrik kesintileri bıktırdı..!

Karacabey’de her geçen gün artan habersiz elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. UEDAŞ’ın haber vermeden yaptığı kesintiler nedeniyle birçok işyeri ve evlerde sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. Özellikle hafta içi mesai saatlerinde aniden kesilen elektrikler nedeniyle arıza merkezini arayanların ise yetkililere ulaşamadığı dile getiriliyor. İletişim hatlarında tamir amaçlı yapılacak kesintiler için vatandaşlara bilgi verilirken, arızalar sonucu gerçekleşen kesintilerden sonra derdini anlatacak muhatap bulunamıyor. Elektriklerin ne zaman geleceği konusunda bilgi alınamıyor.
UEDAŞ’ın, haber vermeden yaptığı kesintiler nedeniyle halk isyan etti. Elektriklerin neden kesildiğini öğrenmek için arıza merkezini arayanlar, “Yetkililere ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Elektrik kesintileri, jeneratörü olmayan işletmeleri zor durumda bırakıyor, ekonomik kayıplara neden oluyor. Yağmur, şimşek, fırtınada kesilmesi bir yana, bu güzel havalarda elektrik kesilmesine anlam veremiyoruz. UEDAŞ’ın binlerce abonesinden yaptığı tahsilata oranla hizmet alamıyoruz” şeklinde konuştu.
Yetkililerin elektrik kesintileri öncesinde mutlaka bilgilendirme yapması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Ancak kimsenin umurunda olmuyor. Kaçıncı asırda yaşıyoruz. Arıza halinde habersiz yaptığı kesintiler nedeniyle esnaf ve vatandaş sıkıntıya düşüyor. Bir çok hizmet aksıyor. Elektronik cihazlar zarar görüyor. Evdeki elektrikli eşyalarımız voltaj düşüklüğü nedeniyle yanıyor. Kesintilerin ne zaman yapılacağının belli olmaması nedeniyle önlem alamıyoruz. Kimi zaman bir dakika, kimi zaman bir saati bulan kesintiler her yönden zarar veriyor. İşyerlerimizde kullandığımız bilgisayarlar yakında çökecek. İşimizi zamanında yetiştiremiyoruz. Mağduruz, ama ilgilenen yok. Ödediğimiz faturalarda adını bilmediğimiz bir sürü kesintiler var. Fatura ödeme tarihini bir gün geciktirsek, elektriğimiz hemen kesiliyor. Sonrasında ise açma kapama ücreti alınıyor. Hizmete gelince maalesef karşılığını alamıyoruz” diye yakındı.
Sık sık yaşanan elektrik kesintilerine bir an önce kalıcı çözüm getirilmesi istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.