Fatih Sultan Mehmet anıldı!

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdoğan Ceylan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Arı ve Nevzat Kaya, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

            Program ilk olarak Meslek Dersleri Öğretmeni Osman Sıkıcı’nın okuduğu, “Fetih Suresi” ile başladı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Rafet Tokgöz, Fatih Sultan Mehmet’in Türk milleti için çok önemli olduğunu vurguladı. Fatih’in eşsiz bir dahi ve ince ruhlu bir sanatçı olduğunu ifade eden Tokgöz, “İstanbul’u fethederek bir çağı kapatan ve yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet’i her yönden çok iyi bilmeli ve anlamalıyız” dedi.

            Ardından Fatih Sultan Mehmet’i anlatan belgesel ilgiyle dinlendi. Daha sonra Fatih Sultan Mehmet’in çocukluğunda bile İstanbul’u fethetmeyi amaçladığını anlatan skeç, öğrenciler tarafından başarıyla sergilendi.

Ebru Güllüceli isimli öğrencinin okuduğu şiirle devam eden program, büyük bir coşku içinde okunan Fetih Marşı ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.