Ev ödevlerinize iyi çalışın!

Başkan Koç ve AK Parti’den muhalefete öneriler:

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, önceki akşam meclis toplantısında yaşanan ‘Oturumu terk etme’ olayı ve ‘Kalite’ tartışmalarına açıklık getirdi.

            Ergün Koç, AK Parti yöneticileri ile birlikte yaptığı açıklamada halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini söyledi.

            “Demokrasi tartışma erdemidir” diye konuşan Başkan Koç, toplum çıkarlarının gözetilmesi gerektiğini belirtti. Belediye Meclisi’nin anlama ve anlatma zemini olduğuna dikkat çeken Koç, ”Belediye, bazılarının egolarını tatmin etme yeri değildir. Belediye Meclisi’nde her akla gelen, yazılıp çizilen gündeme getirilemez. Böyle olursa meclisin hiç bir anlamı kalmaz. Bizler toplum çıkarlarını gözetiyoruz. Halkın iradesine saygı duymak zorundayız” dedi.

Kalitemizi halkımız ölçtü!

Kalite tartışmalarına da değinen Başkan Ergün Koç, “Bizim kalitemizi halkımız ölçtü. ‘Karacabey’i yönetmeye talibiz’ dedik ve halkımız da bizi uygun buldu. Beğenirsiniz yada beğenmezsiniz ancak, saygı duymalısınız. ‘İSO Belgesi’dir deyip duruyorlar. Bizim kalitemizi halkımız ölçmüştür. Onların hayalleri bizim bulunduğumuz koridorlarda dolaşamaz. Karanlığa yumruk atmasınlar. Yasalar çerçevesinde demokrasiyi işletiyoruz. Burada kimse için keyfi işlem yapılamaz” diye konuştu.

            Muhalefete sert eleştiriler getiren Ergün Koç, “Onlara 4 tane önerim var. İlk önce demokrasiyi içlerine sindirsinler. Halkın iradesine saygı göstersinler. Devletin kurallarını iyi öğrensinler ve ev ödevlerine iyi çalışsınlar. Soyut yargılara ve kuşkulara gerek yok. Kanunlar ne diyorsa onu yaparız. Önlerinde 56 ay gibi uzun bir süre var. Enerjilerini şimdiden boşa harcayıp, zamanımıza engel olmasınlar. Zamanımızı Karacabey’in geleceği için harcamak istiyoruz. Bizim dünyamızda kavgaya yer yok” diyerek sözlerini noktaladı.

Siyasi tecrübesizler

AK Parti İlçe Başkanı Adem Surguç ise, Belediye Başkanı Ergün Koç’la birlikte en iyi hizmeti sunacaklarını kaydetti. Seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmeye başlandığına değinen Surguç, AK Parti yöneticileri ve meclis üyeleriyle uyum içinde çalıştıklarını anlattı.            4 partinin bir AK Parti etmediğine vurgu yapan Surguç, “Meclisi terk etmelerini siyasi bir tecrübesizlik olarak görüyorum. Durumu üzüntüyle karşıladık. Biz Karacabey’i ilgilendiren her türlü olumlu projeye açığız. Yeter ki önerilerini iyi niyetle paylaşsınlar” diye özetledi.        

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.