Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aklandı

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aklandı
Karacabey Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nın 2008 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yönetim ve denetim kurulu aklandı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Belediye Başkan Vekili Meral Eren, Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı, Halkbank Bölge Koordinatörü Ali İhsan Türkmen, Halkbank Karacabey Şube Müdürü Özgür Özatalay, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, Bölge Birliği Müdürü Aziz Erselli, Bursa Şoförler Odası Başkanı Hasan Topçu’nun yanı sıra, Bandırma, Kestel ve Mudanya Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanları, Sebzeciler Odası Başkanı Nusret Orumdaş, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fuat İlhan, Boğaz Birliği Kooperatif Başkanı Ayhan Çolak ve üyeler katıldı.
11 gündem maddesinin oylamaya sunulduğu 2008 yılı Olağan Genel Kurul sonunda, kooperatif üyeleri yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları onaylandı.
Bahri Şarlı’nın başkanlığındaki Divan’da Başkan Vekilliğini Aziz Ereselli, Katiplikleri ise Fuat İlhan ve Fatih Erdem yaptı. Yönetim ve Denetim Kurulu faaliyet raporlarının oylanmasının ardından konuşan Divan Başkanı Bahri Şarlı, başarının ortaklıkla ilgili olduğunu söyledi. Tüm üyelerin kooperatife olan görevlerini yerine getirmesini isteyen Şarlı, “Krize karşın kooperatifin durumu oldukça iyi. Ancak 2009 yılı çok zorlu geçecek. Kriz en çok Bursa’yı vurdu. Binlerce işçi, işinden oldu. Sizlere tavsiyem birlik olmaya çalışın ve ödeyebileceğin kadar borçlanın. Kendinizi sıkıntıya sokmayın” dedi.
Yeni çıkan sicil affı yasasına da değinen Şarlı, “Bu af ile ilk olarak ana borcunuzu ödeyin. Daha sonra da 1 yıldan 3 yıla kadar taksitlendirme olanağına kavuşun. Fırsatı kaçırmayın” diyerek sözlerini noktaladı.
Toplantı sonunda Denetleme Kurulu seçimi yapıldı. Açık oylamayla yapılan seçimde İbrahim Gümüş, Osman Asa ve Halil Erinç asil üyeliklere uygun görüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.