Eskikaraağaç, Kuş Konferansı’na ev sahipliği yapacak

Yaban hayatı konusunda gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalar ve kampanyalarla, Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Doğa Derneği, Uluslararası Birdlife işbirliği ile düzenlediği Kuş Konferansı’nı, 2017 yılında Karacabey Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde yapmaya hazırlanıyor.
Dernek üyeleri ile önceki gün makamında bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Özkan, uluslararası düzeyde yapılacak bu konferansa ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi.
Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen konferansa araştırmacılar, akademisyenler, kuş gözlemcileri ve doğaseverler yoğun ilgi gösterirken, yerli ve yabancı doğa bilimciler de organizasyonda konuşmacı olarak yer alıyor.
Karacabey’in talebine olumlu yanıt geldi
Geçtiğimiz yıl, Ankara Beypazarı’nda düzenlenen konferans 3 gün sürmüş ve düzenlenen eğitimlerle, kuşların doğa ile olan etkileşimi ve değişen çevre koşullarının yanı sıra, nesli tükenmekte olan türler hakkında yapılan çalışmalar masaya yatırılmıştı. Beypazarı’ndaki toplantıya Karacabey Belediyesi de katılım göstererek, konferansın 2017’de Karacabey’de yapılması için davette bulundu.
Davet sonrası 2017 Kuş Konferansı için Karacabey’e gelen Doğa Derneği üyeleri Burçin Feran, Semiha Derya Engin, Burak Sait Özkırlı ve Kemal Kolçak, ilk olarak Başkan Ali Özkan ile makamında bir araya geldi.
Yaptıkları çalışmaları Başkan Ali Özkan’a aktaran dernek üyeleri ardından, Eskikarağaç Leylek Köyü’ne giderek bölgede bir takım incelemelerde bulundu.
Bursa konum itibariyle avantajlı
Bursa’nın konumu itibariyle ulaşım ve katılım noktasında daha avantajlı olduğunu belirten Doğa Derneği yetkilileri, Eskikarağaç Leylek Köyü’nde yapılan çalışmaları beğendiklerini ifade ederek, 2017 Kuş Konferansı’nın Karacabey’de güzel bir organizasyon ve geniş bir katılımcı kitlesiyle hayata geçirilmesini beklediklerini kaydetti.
Kuş Konferansı’na ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyuyoruz
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Doğa Derneği yetkililerini Karacabey’de ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Avrupa Leylek Köyleri Birliği’ne üye olarak, Türkiye’nin bu alanda uluslararası arenadaki tek temsilcisi olma başarısını gösteren Karacabey’in, birbirinden eşsiz çok sayıda değere sahip olduğu anımsattı.
Karacabey’in 2017 Kuş Konferansı’na ev sahipliği yapacak olmasından da ayrıca mutluluk duyacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Ali Özkan, Doğa Derneği’nin gerçekleştirdiği etkin çalışmalardan da övgüyle söz etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.