erinçek; “Söz veriyoruz, köylümüz yeniden milletimizin efendisi olacak”

Cumhurbaşkanı Adayı, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek; partisinin tarım ile ilgili çözüm ve kaynaklarını açıkladığı basın toplantısında “Söz veriyoruz, Köylümüz yeniden efendisi olacak” dedi.
Perinçek , “Büyükşehir Yasası’nı kaldıracağız. Köy Kanunu, çiftçinin ihtiyacına göre yeniden yürürlüğe girecek. Köy merası, köylünündür. Doğu ve Güneydoğu illerimize huzur getirerek meraları hayvancılığa açacağız ve besicimizi destekleyeceğiz. İran’da mazotun litresi 26 kuruş, benzinin 80 kuruştur. Doğalgaz ise 10 kuruş. İran’la her alanda iş birliği için görüşüyor ve anlaşıyoruz. Üreticinin mazotundan alınan vergiyi indireceğiz. Çiftçinin traktörünün deposuna mazotu litresi 2 liradan dolduracağız” diye konuştu.
Perinçek çözümlerini de şöyle sıraladı; “Toprak Mahsulleri Ofisi, TEKEL İdaresi, Et Balık Kurumu ve Süt Endüstrisi Kurumu gibi çiftçiyi destekleyen KİT’leri canlandıracak veya yeniden kuracağız. Köylünün ürününü değer fiyattan ve peşin ödemeyle alacağız. Çiftçiyi ucuz mazot, faizsiz kredi, ucuz tarım ilacı, ucuz gübre, ucuz tohumlukla destekleyeceğiz. Çiftçiyi tefecinin ve aracının elinden kurtaracağız. Çağdaş ve verimli tarım ve hayvancılık için çiftçilerimizi eğiteceğiz. Bu amaçla ziraat mühendislerimizi ve veterinerlerimizi seferber edeceğiz.
Tedarikçi firmaların büyük marketlere olan ve üreticiye yansıyan uzun vadeli finansman uygulamalarına sınır getirilecektir. Ürünü tarlasına kadar denetleyebilen marketler, çiftçinin parasını tedarikçiye en geç bir hafta içinde ödeyecektir. 39 milyon dekar tarım dışı kalan arazi üretime geçirilecektir. Sınırlardaki mayınlı arazileri yoksul köylülere dağıtacağız. Gençlerin kırsalda kalması için, tarımsal üretim yapan yerler çekici hale getirilecektir.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) üreticilere yeniden tohum ve damızlık hayvan dağıtır duruma getirilecek. Tarımımızı yok eden ve çiftçimizi üretimden koparan Kemal Derviş Yasalarını iptal edeceğiz. Tütün ithalatına son verecek, Türkiye’de sigara üretimi yapan fabrikalara, Türk tütünü işleme zorunluluğu koyacağız. TEKEL idaresi yeniden kurulacaktır. Yaprak tütün işletmelerine on binlerce işçi alınacaktır.
Derviş yasalarından biri de şeker pancarına uygulanan kotaydı. Bu yasa ile şeker pancarı üretimimiz sınırlandırıldı ve şeker fabrikalarımız ya kapatıldı ya da özelleştirildi. Şeker ihtiyacımız ise genetiği değiştirilmiş Amerikan mısırından elde edilen şekerle karşılanmaya çalışılmaktadır. Çiftçimizin yüzünü güldüren ve hayvancılığımıza büyük destek olan şeker pancarı üretimi üzerindeki kotayı kaldıracağız.
Küçükbaş hayvan yetiştirmek için çoban yetiştirilmelidir. Vatandaşlar bunun için teşvik edilecek, gerekli sosyal güvenlik ve çalışma koşulları kanunen sağlanacak.
Modern Biyoteknoloji; tıpta gen tedavilerinden, tarımda daha dayanıklı ve verimli ürünlere, tekstil ve kozmetik sanayine kadar çok geniş bir yelpazede kullanılması teşvik edilecektir. Hayvancılık için gerekli olan yem bitkileri yetiştirilmesi sağlanacak. Saklanması, depolanması da teşvik edilmeli ve tedbirler alınacaktır.
Tarımın ve çiftçimizin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak, temel gıda maddelerinin üretiminden satışa, pazarlamaya kadar süreçte tarımsal kooperatif birlikleri oluşturarak, bunları organize ederek ve destek vererek, Tanzim Satış Mağazaları Projesi hayata getirilecektir.
EBK, TMO, SEK ve üretici birlikleri aktif hale getirilecektir. Çiftçi kooperatiflerini, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’ni, Ziraat Mühendisleri Odası’nı, tarım sanayicilerimizi, üniversitelerimizdeki ilgili öğretim üye ve yardımcılarını, uzmanları ve kamunun gücünü seferber edeceğiz. Kapsamlı bir plan ve yol haritası hazırlayacak ve uygulayacağız. Tarım kooperatiflerini güçlendireceğiz. Çiftçimizin üretme şevkini yükseltecek, tarım üretiminde büyük bir atılım gerçekleştireceğiz. Gıda güvenliğimizi sağlayacağız.
Su kullananındır. Köylerin suları köylünündür. Toprak-Su Teşkilâtını yeniden kuracağız. Çiftçinin sulamada kullandığı elektrik fiyatlarını indirecek, elektrik borçlarının yarısını sileceğiz. Su kaynaklarının özelleştirilmesini öngören ve arazi toplulaştırmasını DSİ’ye bırakan KHK derhal iptal edilecektir. Çiftçinin sulamada kullandığı elektrik enerjisinin yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması için olanaklarımızı belirleyeceğiz. Tarım ürünlerinin paketlenmesi, standartlaştırılması ve depolanması teşvik edilecek, tarımda makineleşmeye ağırlık verilecektir. Tarımsal ilaçların bilinçli kullanılması sağlanacak, gübreyle birlikte fiyat ayarlaması yapılacaktır.
Sanayiye dönük tarım ürünlerinin ekim yeri saptanacak ve yerinde işlenecektir. Köy arazilerinin kadastro işlemleri hızlandırılacak, köy senetleri ile yapılan satışlar tapuya tescil edilecektir. Kamu denetimi altında oluşturulacak köy meclisleri önderliğinde toprak reformu yapılacaktır. Miras yolu ile bölünen arazilerin birleştirilmesi için kooperatifler devreye girecek mülk gerektiğin de satın alınacaktır. Mirasçılardan toprağı işlemek isteyene kamu desteği verilecektir. Sulama ve ekim işlerinde verimli teknikler çiftçiye öğretilecek gerekli ekipman sağlanacaktır. Erozyonu önleme ve ağaçlandırma için yoğun bir seferberlik gerçekleştireceğiz. Dağlarımız büyük bir ağaçlandırma seferberliği ile orman haline getirilecektir. Sadece bu ağaçlandırma kampanyası için 10 binlerce orman işçisi istihdam edilecektir.
Hayvancılık ıslah edilecek, balıkçılık koruma tedbirleri ile geliştirilecektir. Deniz, göl ve akarsu balıkçılığı teşvik edilecektir. Çiftçinin ve besicinin bankalara olan faiz borçları silinecek, vâdesi gelen anapara ödemeleri dört takside bağlanacaktır. PKK terörünün en büyük zararlarından biri de dağlarımızın ve yaylalarımızın kullanılamaması sonucu hayvancılığımızın gerilemesi ve hayvan sayısının azalmasıdır. Bölgede hayvancılığı geliştirmenin ön şartı, PKK terörünün bitirilmesidir. PKK terörünün sonlandırılmasıyla birlikte dağlık bölgelerimizde mera ve yayla hayvancılığı geliştirilecek ve ihracatı için her türlü tedbir alınacaktır.
Bugün bütün dünyada ama özellikle Avrupa’da organik tarım ürünlerine talep büyük bir hızla yükselmektedir. Güneydoğu’nun hala kendini koruyabilen yerli tohumları geliştirilip çoğaltılarak, organik tarım yapmak mümkündür.
Büyük kentlerin ayrılmaz bir parçası, yeşil alanların ağaçlandırılması ve çiçeklerle süslenmesidir. Çiçek ve süs çiçekçiliği artık bir sektör haline geldi. Güneydoğu bölgemizin iklim ve toprak özellikleri seracılığa ve çiçekçiliğe çok uygundur. Suriye sınırı boyunca zeytin dikimi teşvik edilecektir. Tarım Bakanlığı tarafından hazırlanmış sertifikalı zeytin fidanlarının dikimi ziraat mühendislerinin denetiminde sağlanacaktır. Mardin’in Derik ilçesinde var olan zeytincilik bütün ovaya yayılacaktır. Siirt fıstığını bütün bölgeye yayacağız. Fıstık piyasasını düzenlemek için Fiskobirlik’e tekrar işlerlik kazandırılacaktır.”
Cumhurbaşkanı Adayı Perinçek sözlerine şöyle son verdi; “Bilindiği gibi, Güneydoğu bölgemiz ülkemizin orman alanları bakımından en yoksul bölgesidir. Dağlarımızı ve tepelerimizi, büyük bir ağaçlandırma seferberliğiyle orman alanları haline getireceğiz. Bu büyük ağaçlandırma kampanyası için on binlerce orman işçisi istihdam edilecek. Bitki tür zenginliğimiz ve yabani hayvan varlığımız korunacaktır. Bu ve buna benzer tedbirlerle kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin üretime katılarak zenginleşmeleri, bölgemizin en önemli sorunu olan bölücü teröre de büyük darbe olacaktır. Terörün en büyük panzehri güvenlik ve zenginliktir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.