Erhan Kındır İlkokulu Avrupa’ya açılıyor

Karacabey Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nun, “Sosyal Yaşamda Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim” adlı projesi, Ulusal Ajans “Erasmus+” çalışmaları kapsamında uygulanabilir bulundu.
Türk Ulusal Ajansı tarafından Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarını bir arada toplayan “Erasmus+” adlı proje yarışmasına katılan Erhan Kındır İlkokulu, Karacabey’de ilkokullar arasında bir ilke imza atarak Avrupa’ya çıkma hakkı kazandı.
Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Okul Müdürü Erbay Köse, “Her yıl düzenlenen Ulusal Ajans “Erasmus+” çalışmaları kapsamındaki yarışmalara katılan okulumuzun bu yıl hazırlamış olduğu “Sosyal Yaşamda Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim” konulu projesi kabul edildi. Okulumuzun ilk kez katıldığı uluslararası bir projede yer alması bize özgüven kazandırdı. Mutlu olduk. Proje kapsamında 2016 Kasım ayında Polonya’nın Kalety şehrindeki “Zespol Szkol i Przedszkola w Kaletach Miotku” okulunda inceleme yapacağız. Daha sonra öğrencilerimizle birlikte, Şubat’ta İtalya’nın Modica şehrindeki IPSSAR “P.pi Grimaldi” Okulu, Mayıs’ta Romanya’nın Toplita şehrindeki “Scoala Gimnaziala Miron Cristea” Okulu, Kasım’da Estonya’nın Tartu şehrindeki “MTÜ Tartu Erahariduse Edendamise Selts” Okulu ziyaret edilecek. Öğrencilerimiz buralarda oluşturulacak Workshoplardaki çalışmalara katılacak.
2018 yılı Şubat ayında ise tüm bu ülkelerdeki okulların öğrenci ve öğretmen grupları Karacabey Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nda bir araya gelerek çalışma yapacaklar.
Karacabey’de ilkokullar arasında bir ilki başaran kadromuzdaki Proje Koordinatörü Musa Öztürk’ü, Serpil Örs’ü, Evrim Tokdemir’i, Gökselin Bahar Hayal’i, Hilal Başak Gürlek’i ve emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum. Okulum adına başarı varsa bu arkadaşlarımındır. Arkadaşlarımın tümüne içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.