Ziraat Odası’ndan silindir desteği

Karacabey Ziraat Odası mahallelere yapılan zirai alet ve ekipman desteklerini sürdürüyor. Çiftçilerin ve üreticilerin verimli ürünler yetiştirebilmeleri için her mahallenin isteğine ve ihtiyacına göre zirai alet ve ekipmanları temin etmeye çalıştıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Değerli çiftçilerimizin iş gücünü azaltmak ve onlara daha faydalı olmak amacıyla başlatmış olduğumuz projeler kapsamında ilk olarak Hotanlı, Danişment, Beylik, Tophisar Mahallelerine 10 tekerlekli silindiri kullanıma sunmuş bulunmaktayız” dedi.
Ziraat Odası olarak üreticilerin her zaman yanında bulunacaklarını dile getiren Başkan Erdem, “Her mahalleye uygun zirai alet ve ekipman desteği sağlamaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki toprak da canlıdır. Her canlı gibi toprağın havaya, neme ve ısıya ihtiyacı vardır. Tekniğine uygun olarak işlenmemiş tarladan; istediğimiz verimi değil, sadece toprağın verdiği kadarını alabiliriz.
Toprağımızı tekniğine uygun olarak işlemek suretiyle ısı, nem ve havalanmayı sağlamanın yanı sıra, toprağın yapısının da düzeltilerek, bitki kök sisteminin gelişmesine ve yayılmasına uygun bir ortam hazırlanması da gerekmektedir.
Tarımsal mekanizasyonun amacı insan iş gücünün verimini arttırarak yapılan işin maliyetini düşürmektir. Bu, direkt olarak birim iş için sarf edilen zamanın azaltılması veya endirekt olarak birim alandan elde edilen verimin arttırılması ile gerçekleşir.
Karacabey Ziraat Odası olarak üretimde kaliteyi artırmak, kırsalda kalkınmayı desteklemek, üreticilerimizin iş gücünü azaltmak ve onlara daha faydalı olmak amacıyla başlatmış olduğumuz projelerimizi gerçekleştirmek adına vargücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak Hotanlı, Danişment, Beylik ve Tophisar Mahallelerinde 10 tekerlekli silindiri değerli çiftçilerimizin kullanımına sunmuş bulunmaktayız. Verilen ekipmanların hayırlı olmasını ve çiftçilerimizin bereketli ürünler yetiştirmelerini dileriz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.