Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı

AK Parti’de ‘İkinci Erdoğan’ dönemi geçtiğimiz Pazar günü yapılan olağanüstü kongreyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 370 delegenin imzasıyla AK Parti Genel Başkanlığı’na aday gösterildi ve 998 gün sonra bin 414 oyla yeniden AK Parti Genel Başkanı oldu.
AK Parti Bursa il ve 17 ilçe teşkilatının bütün kademelerinden üyeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden yuvasına döndüğü tarihi kongreye 52 otobüslük katılımla çıkartma yaptı.
Karacabey’den ise Ankara’ya 2 otobüsle akın edildi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, AK Parti 3. Olağan Kongresi’nde delege olarak oy kullandı.
AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, tüm Bursa teşkilatları olarak tarihi günde üzerlerine düşeni yaptıklarını ve Ankara’da hazır bulunduklarını belirtti. Tarihi kongre ile dünyaya örnek bir şekilde emanetin sahibine teslim edildiğini vurgulayan Başkan Erol, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ömrünü adadığı, ‘Sevdam’ dediği partisine her kademeden on binlerce dava arkadaşının sevgi gösterileri eşliğinde geri döndü. Bu kavuşma ülkesi için hizmet aşkıyla yanan AK Parti teşkilatlarına ayrı bir heyecan getirecek, daha güçlü bir Türkiye hedeflerimiz doğrultusunda adımlarımız hızlanacaktır. Tarihi kavuşma ülkemize ve milletimize hayırlar getirsin.” dedi.
Binler oraya akın etti
Pazar günü gerçekleştirilen büyük kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Ankara Arena Spor Salonu’nun içini ve dışını hınca hınç dolduran Türkiye’nin her ili ve ilçesinden gelen AK Partililer karşıladı. Kongre öncesi partililere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Değerli yol arkadaşım Sayın Binali Yıldırım Bey, değerli yol arkadaşlarım; 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün yine sizlerle beraberiz. Sizlerin heyecanı heyecanımızdır. Sabah 04.00’ten itibaren bu kongredeki heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir’den gelen bir minibüste bir kazanın olması bizleri üzdü. Hamd ediyoruz herhangi bir ölüm söz konusu değil, yaralılara şifa diliyoruz. İnşallah gündüz gece yürümeye devam ediyoruz ve emaneti bugünlere kadar taşıyan gönüldaşım, değerli yol arkadaşım Binali Bey’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Durmak yok, çok çalışacağız; ama unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var buna devam edeceğiz. Üzerimizdeki spekülasyonların cevabını sandıkta vereceğiz”
Tüzük gereği kongrenin açılışını AK Parti Teşkilatlardan Sorumla Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yaptı. Yoklamanın ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Divan Başkanlığı’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı seçildi. Kongreyi Yazıcı başkanlığındaki divan heyeti yönetti. AK Parti Tüzüğü’ne göre, kongrede seçilmiş delegelerin dışında, genel başkan, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) başkan ve üyeleri, üyeliği devam eden parti kurucuları ile partili bakan ve milletvekilleri kongrenin tabii delegeleri olarak oy kullandı.
AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Bitmeyen sevda” isimli film salondakilere izletildi. Kısa filmde, AK Parti’nin doğuşu, önüne çıkarılan engeller, Erdoğan liderliğindeki icraatları ve FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain kalkışması anlatıldı. 15 Temmuz bölümünde salonda büyük bir ıslık ve tepki sesleri yükseldi.
AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, Aşık Veysel Şatıroğlu, Tarkan ve Barış Manço’un sesinden ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsü ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan kısa bir belgesel partililere izletildi. Belgesel’in sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Yetişmek için menzile gidiyorum gündüz gece’ mısralarını okudu. ‘Yeni Atılım Dönemi’ olarak nitelendirilen yeni dönem, demokrasi, reform değişim, özgürlük, gelişme ve refah başlıklarıyla paylaşıldı.
Yolumuza devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden genel başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşması yaptı. Erdoğan, “AK Partimizin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nin sonuna gelmiş bulunuyoruz. 998 günlük hasretin ardından bugün sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yönetim organlarının seçimini de tamamladık. Seçilen tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Bu kongremiz yeni bir başlangıçtır. Biz milletle zıtlaşılmayacağını millete tepeden bakılamayacağını biliyoruz. Biz milletimizin 16 Nisan’da verdiği mesajı aldık. Reformları süratle hayata geçirmekte kararlıyız. Büyüme rakamlarımız hedeflerimizin gerisinde. Büyüme ve istihdam rakamlarımızı hızla yukarıya çıkaracağız. Terör örgütleriyle mücadelemizi tavizsiz yürütmeye devam edeceğiz. Biz sorunlarımızı dostlarımızla müttefiklerimizle çözmekten mutluluk duyarız ama bu imkan ortadan kalkarsa elimiz kolumuz bağlı oturmayız. Bugün burada Bismilllah diyerek yolumuza devam edeceğiz. MHP ve Devlet Bahçeli’ye BBP Partisine ve HÜDA-Par’a referandumda katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.