Erdem’den ÇKS uyarısı!

Çiftçi Kayıt Sistemi’nde 2017 yılı başvuruları 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Çiftçilerin yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var” dedi. Erdem ayrıca, çiftçilerin 2017 yılı ürün değişikliğini 15 Temmuz- 15 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapabileceklerini kaydetti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Erdem, şu bilgileri paylaştı: “ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticiler, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklar. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılmış olması gerekmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak çiftçilerimiz 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar 2017 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır.
Üreticilerimiz, Ramazan ayını da dikkate alarak ve muhtemel sıkışıklıkları düşünerek son günü beklemeden gerekli belgelerle Karacabey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bir an önce başvurusunu yapmalıdır. Çiftçilerimiz, 30 Haziran 2017 tarihinden sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.