Erbakan’ı engellemeye çalıştılar!

Karacabey Saadet Partisi Başkanı Gürsoy Yıldız, Türkiye'nin iç ve dış politikalarının yanı sıra dünya düzenine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Yıldız açıklamasında, “Erbakan Hoca, 8 Müslüman ülkeyi bir araya getirmek istedi. Başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler buna karşı çıktı ve hocayı iktidardan düşürmek için çalıştı” dedi.
Milli Görüş Lideri merhum Necmettin Erbakan'ın İslam ülkeleri arasında birlik sağlamayı amaçladığı D-8 projesinin ABD ve diğer Batılı ülkeleri rahatsız ettiğini söyleyen Yıldız, “Erbakan Hoca iktidara geldiği zaman besmeleyi çekti. İslam ülkelerinin her biri başka dallarda oynuyordu. İslam Örgütü Teşkilatı etkisizdi. Erbakan Hoca, 8 Müslüman ülkeyi bir araya getirmek istedi. Başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler buna karşı çıktı ve hocayı iktidardan düşürmek için çalıştı. Erbakan iktidara geldiğinde çekiç gücün yerini keşif gücü aldı. ABD kuzey ıraktaki 5 bin ajanını geri çekti. İslam ülkeleri dünyanın en önemli yer altı zenginliklerine sahip. Petrolün yüzde 80'i Müslüman coğrafyada. Dolayısıyla ABD, İslam birliğinin kurulmasını istemiyor” dedi. Bu olayların basında yansımasının ise daha farklı olduğunu kaydeden Yıldız, “Medyada ise 'Hoca, mecliste şeyhlere yemek verdi' şeklinde yansıdı. Bunların hepsi bahaneydi” ifadelerini kullandı.
Yapılan özelleştirmelere dikkat çeken Yıldız, “Özelleştirmelerle devlet teşekküllerinden vazgeçildi. 10 senedir yapılan özelleştirmelerden gelen para, bu yılki faizi ancak karşılıyor. Bu ne demektir; Sırtımızdaki yük her geçen gün daha da artıyor” dedi. Buna sebep olarak da aşırı ve lüks harcamaları gösterdi.”
Borç verenlerin emrinden çıkamazsınız
Siyasi bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıkla mümkün olduğunun altını çizen Yıldız, şöyle konuştu: “Uygulanacak her politika size borç verenlerin emrinden çıkmazsınız. Türkiye, bugün ABD'nin tasvip edemediği hiçbir kararı alamaz. 'One minute' demek önemli. Ama İsrail'le ticaretimiz o günden bu yana artmışsa ben bundan ne anladım.
Sadece gönlümüz rahatladı. Fransa, bizim tarım bakanımıza madalya verdi. Bizim Tarım bakanımız Fransa'nın menfaatine ne yaptı ki madalya verdi. Tam da bu sırada bakanımız, yurtdışından hayvan ithal ediyordu. Hayvan ithalse yemi de ithal olmalı değil mi? Türkiye'de sanayi bir taraftan yok ediliyor, yerine yenisi kurulmuyor. Bu hükümet görmüyor mu? Görüyor da izlediği politikalar çerçevesinde bir şey yapamıyor. Bize borç verenlerin dediklerinin dışına çıkılamıyor.”
Geçtiğimiz gün mecliste alınan kararla yasalaşan 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Yasası'na değinen Yıldız, yasayla oluşabilecek tehdide dikkat çekti: “11 Eylül hadiselerde sonra 50 büyük işadamının parasına el konuldu. Bu milyarlarca dolardı. Nedeni ise Siz terörü finanse ediyorsunuz. Kanaatle hüküm mü verilir? 500 işadamı. Bunların hepsi Müslüman. Bunlardan bir kısmı Türkiye'de. Ama Türkiye, bunların terörle bağlantısı olmadığını söyledi ve vermedi. Şimdi Terörü finanse yasası ile ne olacak. Hepsinin parasına el konulacak.”
Mevcut dünya düzeninin kuruluşundan bahseden Yıldız, İsrail'in nasıl kurulduğu ve İsrail menfaatlerinin nasıl korunduğunu şu şekilde ifade etti: “1917 Balfour Deklarasyonunu hatırlayalım. Buna göre İngiltere, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Filistin'i işgal edip burada bir Yahudi devletinin kurulmasına yardım edecektir. Osmanlı bunun için Birinci Dünya Harbine sokuldu. ABD ve Avrupa'daki Yahudiler, Filistin'e gitmediler. 20 sene sonra Almanya yeniden ayağa kalktı, İkinci Dünya Harbi'ni başlattı. Daha sonra da Almanya'da, Yahudilere öyle bir baskı uygulandı ki, Yahudiler nereye kaçacaklarını bilemediler. Bir kısmı Avrupa, ABD ve Türkiye'ye kaçtı. Bir kısmı da Filistin'e yerleşti. Ardından da BM kararıyla İsrail'in kurulması kararı alındı.
1945 yılından sonra Yalta konferansıyla dünya paylaşılırken yeni bir dünya düzeni kuruldu. Bu düzenle İsrail'in korunmasını ve gelişmesini planlanmıştır. ABD, İsrail'i kınama cesaretini gösteremez. 1967 Arap İsrail savaşında Mısır İsrail'i vuracakken ABD İndependent adlı savaş gemisini Mısır ile Filistin arasında demir attırdı. İsrail, bu gemiyi vurdu ve 50 ABD askeri öldü. Ancak ABD, İsrail'e hiçbir şey yapamadı. Dünya düzeni İsrail'in korunması üzerine kuruldu. ABD olmasın İsrail birkaç günde silinir biter.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.