’Engelliler, özel vatandaşlardır’

Karacabey Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, “Dünya engelliler günü” dolayısıyla açıklama yaptı.

Türkiye'de 30 yıldan bu yana özürlülerin sorunlarıyla ilgilenen ve çözüm üreten partilerin hep Milli Görüş partileri olduğunu ileri süren Koçak, “Engelliler bizim için özürlü değil, özel vatandaşlardır. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onlara en iyi imkânları sağlamak boynumuzun borcudur” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün raporlarına göre dünya nüfusunun yüzde 15'inin engelli olduğunu aktaran Koçak, “Bu durum ülkemizde TÜİK araştırmasına göre nüfusun yüzde 12.3'ü, yani 8,5 milyona yaklaşan bir kesimi engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Refah Partisi'nin 1991 yılında TBMM'ye girmesiyle Meclise sunduğu ilk araştırma önergesinin engellilerin sorunları konusunda olduğunu hatırlatan Koçak, raporun sonuçlarının Refah-Yol'un işbaşına gelmesiyle hayırlı adımların atılmasına vesile olduğunu kaydetti.

İktidarın bundan önce engellilere verilen hizmeti yok saydığını ve bütün sorunların çözülmüş havası estirdiğini dile getiren Koçak, bazı iktidar mensubu vekillerin “Biz engellileri adam yerine koyduk” gibi küçük düşürücü sözler sarf ettiğine dikkat çekti.

İktidarın söylediğiyle, yaptığı arasında çelişkiler olduğunu söyleyen Koçak, “Engellilerin istihdamında söylenen sayı ile uygulanan sayı aynı değildir. Engellilere verilen haklar söylendiği gibi uygulamada aynı değil, sosyal problemleri giderilmemiş ve Engelliler Yasa Tasarısı Meclis'e sunulduğu halde henüz görüşülmemiştir. Saadet Partisi olarak engelli vatandaşların yerel meclislerde söz ve karar sahibi olmasını gerekmektedir. Kamudaki istihdamda nasıl ki yüzde 4 oranında engelli görülüyorsa, bunun meclislerde de aynı şekilde uygulanması engelliler adına olumlu bir gelişme olacaktır. Bu vesile ile Dünya Engelliler Günü'nün tüm engelli camiasına ve ülkemize mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.