En güzel kuşu almak için yarıştılar!

Bandırma’da sezonun son kuş mezatı renkli görüntülere sahne oldu. Karacabey’in yanı sıra Marmara Bölgesi’nin birçok bölgesinden gelen kuş severler, çiftleşme dönemi öncesinde en güzel kuşu satın almak için yarıştı.
Karacabey’le birlikte; Erdek, Manyas, Gönen, Susurluk, Mustafakemalpaşa, Marmara Adası, Avşa Adası, Biga ve Marmara Bölgesi’nden mezada gelen kuş severler yetiştiricileri ve meraklıları, burada hem kuşları satıyor hem de kuşlar hakkında bilgi ediniyor.
Bandırma Kuş Sevenler ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Şenol Ataç, “Bugün sezonun kuş mezatını yapmak üzere toplandık. Kuşların eşi atma zamanı geldiği için ellerinde fazla dişisi ve erkeği bulunanlar mezata getirip uygun fiyatlar ile ya da takas yoluyla kuş satışı yapılıyor. Kuşların satışından sonra alıcı ve satıcı arasında çok cüzi miktarda teberru almaktayız. Fakat en büyük imkan Karacabey, Erdek, Manyas, Gönen, Susurluk, Mustafakemalpaşa, Marmara Adası, Avşa Adası ve Biga başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nden misafirlerimiz oldu. Marmara Bölgesi’nin tek derneği olmasından dolayı sezonun son mezatını burada yapmak zorunda kaldık. 10 gün sonra bütün kuşlar iklimsel olarak eşi yavruya atılacak. Bu yüzden üyelerimizden gelen istek üzerine gereken mezatı gerçekleştirdik. Başarılı bir kuş mezatı oldu. Satılık kuşumuz kalmadı. Yaklaşık 100 civarında çeşitli kuşlar sattık.” dedi.
Bandırma Bölgesi’nin kuşlar için çok verimli olduğunu hatırlatan Şenol Ataç, “Yapı olarak fazla sıcak olmadığı için bizim bu bölgede her türlü kuşu üretebiliyoruz. Birçok yarışmalarda madalyalarımız var. Sadece yetkililerden ilgi ve alaka istiyoruz. Çünkü yem ve malzeme bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Çevremizdeki ilçelerde dernek olmadığı için herkes buraya geliyor. Bu yıl ki sezon açılışından sonra inşallah güzel kuş yavrularını mezatta satarız.” dedi.
Mezattaki kuşlar, 70 ila 250 lira arasında alıcı buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.