En büyük yatırım gençliğe yapılmalı!

SP İlçe Başkanı’ndan “19 Mayıs” mesajı:

Milli Görüş’ün “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkesine dikkat çeken Yıldız, “19 Mayıs 1919’da, Samsun’da ilk meşalesi yakılan bağımsızlık mücadelesi, vatanı için canını vermeye hazır imanlı ve inançlı bir gençlik sayesinde destansı bir zafere dönüşmüştür” dedi.

Gençliğin bir milletin geleceği olduğunu dile getiren Yıldız, yarınlardan emin olabilmek ve geleceğe umutla bakabilmek için en büyük yatırımın gençliğe yapılması gerektiğini vurguladı.

Şu anda sorumluluk mevkiinde bulunanların, gençliğin sorunlarını çözecek irade ve sağduyudan uzak olduğunu kaydeden Yıldız, iktidar ve muhalefet arasında aylardır devam eden kısır polemiklerin bu gerçeği ortaya koyduğunu söyledi.

Açıklamasında, gençliğin içine düşürüldüğü sosyal erozyona ilişkin çarpıcı rakamlara da yer veren SP İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, şunları söyledi; “Maalesef yapılan araştırmalar gençliğimizin içine sürüklendiği sosyal buhranı acı bir tablo olarak ortaya koymaktadır. Örneğin 2002 yılında 583 milyon litre olan içki tüketimi 2010 yılında tam 4 kat artarak 2 milyar litreye yükselmiştir. 2002 yılında 15 olan alkol ve uyuşturucuya başlama yaşı bugün 12 yaşa kadar düşmüştür. Tarihimizde ilk kez boşanma oranı evlilik oranının üzerine çıkmıştır. Bu vahim tablo ‘önce ahlak ve maneviyat’ diyen Milli Görüş’ün haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu böyle gitmez. Buradan iktidar ve muhalefete çağrıda bulunuyorum. Gereksiz polemikleri, içi boş tartışmaları bırakalım. Gençlerimizi ideolojik kamplaşmalara değil birlik ve beraberliğe teşvik edecek adımlar atalım. Başta işsizlik olmak üzere gençlerimizin sorunlarının çözümü için projelerimizi ortaya koyalım. Bu hem tarihimize karşı bir sorumluluk, hem de omuzlarımıza yüklenmiş bir vebaldir”

Bu tablonun en büyük sorumlusunun yıllardır uygulanan yanlış politikalar olduğunu dile getiren Yıldız, “İrtica yaygarası adı altında bu milletin kendi çocuklarına kendi kutsal kitabı yasaklanmıştır. Halen ülkemizde 12 yaşın altındaki çocuklara Kur’an eğitimi yasaktır. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama görmeniz mümkün değildir. Bu ülkenin evlatları Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında şehit olan dedesinin mezar taşını okuyamamakta, dedesini şehit eden İngiliz’in Fransız’ınkini okumaktadır. Bu çarpıklığa son vereceğiz. Dede ile torunu yeniden buluşturacağız. Çünkü tarihinden kopuk bir millet köksüz bir ağaca benzer. İlk rüzgarda yıkılır, yok olur gider. Saadet iktidarında, okumak isteyen gençlerimize her türlü maddi ve manevi ortamı sağlayacağız. Üniversite harçlarını kaldıracağız. Yasaklara son vereceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki, Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir dünya ideal sahibi gençler tarafından kurulacaktır” dedi.

Gürsoy Yıldız mesajını; “Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” diyerek tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.