Okullar bölgesindeki yerleşkeler

 Ercan Bey yaşanması muhtemel olayları önceden gözlemleyerek bilinçli bir vatandaş olarak BİMER aracılığı ile Başbakanlığa müracaat edip Okullar Bölgesindeki öğrenci ağırlığı göz önüne alınmadan yapımı konusunda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan en azından anket uygulanarak görüş alınmadan Romen vatandaşların topluma uyumlarında öğrenci kesimi ile iç içe bir yapı oluşturacak yerleşim konut planının onaylanarak yapımı ve arkasından oluşacak olumsuzlukların öğrenci ve ailelerine yansımalarını birlikte gözlemleyeceğiz.

Tabii ki Romen vatandaşlarımızın durumu Ülkemizin çözülmemiş sorunlarının başında gelmektedir. Topluma yaşam tarzları dolayısıyla  çok azının uyum sağladığı bir nüfusu teşkil etmektedirler. Uyum sorunu konusunda Romen Vatandaşlarımızın neler düşündüğü ve bu düşüncelerin çözüme ne kadar katkısı olacağı süregelen zaman dilimi incelendiğinde çözümsüzlüğün varlığı devam ettiği gibi Devletin ilgili birimlerinin neyi nasıl, ne kadar yaptığı ve bu vatandaşlarımızın sorunları için beklide Ülke genelinde merkezler oluşturulup sürekli bir farkındalık oluşturulması gerektiği, düşünen zihinlere aşikârdır.

Öğrencilerimizin durumuna gelince tercihleri sorulmadan mecbur kılındıkları, sorun yaşayacaklarını düşünülen bir muhitte okumaya mecburiyetleri aslında yapılan uygulamaların bir gün uygulayıcısı konumları geldiğinde bu olaylardan ders almış olarak yaşanabilir huzurlu ve müreffeh bir ülke için Kamu idaresi ile ne kadar yakın ve uygulamalara duyarlılık içinde, katılımcı olmalarının kapılarının aralanmasına vesile olmasını diliyorum. Öğrencilerimizin sağlıklı şartlarda eğitim almalarında Milli Eğitim Müdürlüğü kadar vatandaşlarımızın da duyarlılığı eğitim kalitesine mutlak olumlu katkı sağlayacaktır. BİLGEÇ Sendikası olarak Milli Eğitim Çalışanlarının olduğu kadar öğrencilerimizin eğitim şartlarını da önemsediğimizi ve önceliğimiz olduğunu önemle arz etmek isterim.

 

           

                     

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.