“Emperyalizmin büyük yalanı ortaya çıkacak”

Karacabey İşçi Partisi İlçe Sekreteri Erol Şaşı, Pazar günü Bursa’da gerçekleştirilen “Emperyalizmin büyük yalanı, Ermeni soykırımı paneli”yle ilgili izlenimlerini paylaştı.
Hulki Cevizoğlu, Onur Öymen, H.Atilla Uğur, İ.Hakkı Pekin ve Mehmet Perinçek’in konuşmacı olarak katıldığı panelle ilgili bilgileri aktaran İlçe Sekreteri Erol Şaşı, “28 Şubat Strazburg’da görülecek sözde soykırım davası öncesi yeni bilgiler edindik. Temyiz duruşmasına savunmaya yapmaya değil, hakkımızı dünyaya haykırmaya gidiyoruz” dedi. Panelistlerin görüşlerini ana başlıklarla paylaşan Erol Şaşı, “Sayın İsmail Hakkı Pekin, konuyu hukuki değerlendirdi. Bağımsızlık savaşımızı dahi soykırım yalanlarına katmaya çalışıyorlar. Acısı ise AKP’nin uyguladığı açılımla yalana ortak olmasıdır. Randevularımıza yanıt bile vermiyorlar. Bu bir devlet politikası iken AKP hükümeti kendi halkını soykırımcı ilan etmeye çalışan emperyalistlere uygun görüş ve düşüncelerle destek veriyor.
Terörist başını sorgulayan Atilla Uğur ise Asala-PKK arasındaki bağlantıya dikkat çekti. İki terör örgütünün 1980 ve 1993’de Lübnan’da ortak eylem kararı aldıklarını belirtti. Nitekim 1984’de Asala tarihe gömülürken, silah ve mühimmatını PKK aldı. 1993’deki toplantının ardından ise insan ve korunma desteği diaspora tarafından sağlanmaya başlandı. Ölü ya da diri ele geçirilen teröristlerin bazılarının Ermeni olduğunu saptadık. Yanı sıra Iğdır’a yakın bir sınırdan yaralı ve bakıma muhtaç PKK’lı teröristlerinin geçişini kanıtladık. Ne yazık ki AKP hükümetleri, Ermeni açılımı nedeniyle askerimizi ve yurttaşlarımızı katleden bu teröristlerin Ermenistan’a geçmelerini engellemek için hiç bir şey yapmadı. Yapılmasına da izin vermiyor. Bizleri yaralayan son olay ise CHP’nin soykırım yalanı pankartının ardında yürümesi oldu. Ne yazık ki Kemalist ve yurtseverleri partiden atarken zorlanmayan CHP, TR 705’lere, soykırım yalanı hizmetkarlarına disiplin soruşturması bile açmıyor. CHP’li yurttaşlarımızı bölünmenin merkezlerinden biri olan Y-CHP’ye yerine, Milli Meclis-Milli Hükümete giden Aslanlı yola çağırıyorum.
Onur Öymen ise diplomatik zafiyete dikkat çekti. ‘Haklı bizken neden savunmadayız anlayamıyorum. Soykırım yalanını pompalayan İngiltere, Amerika, Fransa ve Rusya arşivleri bizim haklılığımızı ve mağduriyetimizi kanıtlayan belgelerle dolu. Pierre Loti’nin 87 yıl önce yazdığı kitapta bu konuyla ilgili net bilgiler var. Ancak gülünç olanı Ermenilerin 1915 olaylarında uyguladığı vahşetin olduğu bölümler sansürlenmiş. Bu sansür 2015’de bile Fransız hükümetlerince sürdürülüyor. 1984 yılında Fransızlar Akkuyu santralini en uygun koşullarla yaparız ancak ile başlayan önerilerine, dönemin Dışişleri Bakanı’nın sert tavrıyla özür dilerken, bu gün gelinen noktada 137 bin insanı vahşice katledilen Türkiye’nin AKP tarafından özür diler noktaya getirilmesinin adını siz koyun. Emperyalist ülkelerde bu politikalar her siyasi görüş tarafından devlet politikası kabul edilirken AKP hükümetlerince bu emperyalizme hizmetkârlığın kaynağı yapılmıştır’ dedi.
Araştırmacı Mehmet Bora Perinçek ise 15 yılı aşkın çalışmalarının sürecini anlattı. ‘Belgeler Ermenistan’da, Rusya’da, Amerika’da, İngiltere’de ve Fransa’da da var. Bulup çıkarıyoruz. Çok zor oluyor ancak gücümüz var. İlk Ermenistan Başbakanı Kaçaznuni’nin kitabı bile soykırım uygulananın Ermeniler değil, Türkler olduğunun kanıtı. Nitekim Rusya Doğu Anadolu’yu işgali sırasında orduda görev alan Ermenilerin Türklere uyguladığı kıyımı kanıtlayan ceza mahkemesi sonuçlarıyla dolu. Kimi Ermeni asker idam edilmiş, kimisi ağır cezalara çarptırılmış. Bu belgeleri Mart ayında çıkacak kitabımda yayınlıyorum’ dedi.
Türk milletinin Strazburg’dan zaferle ayrılacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Soykırım uygulanan biziz. Orada savunmaya yapmaya değil, hakkımızı dünyaya haykırmaya gidiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.