ADD Eşgüdüm Şubeleri Karacabey’de toplandı

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi, Bursa Bölge Eşgüdüm Şubeleri’nin katılımıyla düzenlenen toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıda birçok konu üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya, ADD Güney Marmara Bölge Sorumlusu İrfan Öztürk, Bursa, İnegöl, İznik, Orhangazi, Yenişehir, Gemlik, Orhaneli, Kestel ve Mudanya, Mustafakemalpaşa ADD şubeleri katıldı.
Toplantının ev sahipliği yapan ADD Karacabey Şubesi Başkanı Haluk Aka, katılan şube başkan ve yöneticilerine teşekkür ederek, “Biz kurum olma mücadelesi veriyoruz. Eylem ve söylemlerimizde birlik şart. ADD’nin kuruluş amaçları ve hedeflerini yeniden hatırlamamız gereken bir dönemdeyiz. Atatürk’ün devrimci yanını benimseyen bir kurumuz. Öncülük yapan büyüklerimiz, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel ile bir görüşme yapıyorlar ve Atatürk’ü Sevenler Derneği kurmak istiyorlar. Cumhurbaşkanı çok sert bir tepki ile derneğin kurulmasına karşı çıkıyor ve diyor ki; ‘Atatürk’ü Sevenler Derneği kurduğunuz zaman karşı bir oluşum olur ve Atatürk’ü sevmeyenler çıkar. Atatürk’ü sevmemek mümkün mü?’ der. Peki ne oldu da 1980’lerde ADD kuruldu? Komünizm, Marksizm ve emperyalizm Türkiye’de siyaseti ele geçirmişti. Bu yüzden siyasetin dışında bir dernek kuruldu. ADD, sıradan bir örgüt veya dernek değildir.” ifadelerine yer verdi. Haluk Aka, daha sonra faaliyetleriyle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
2015 yılı çalışma raporlarının ve derneklerin bir dizi sıkıntılarının masaya yatırıldığı toplantıda, çözüme dair her şey konuşuldu. Toplantı, dernek lokalinde verilen yemekle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.