Emlak vergisindeki fahiş zamma tepki

Meclis Üyesi Koşaner’den Belediye’ye eleştiri:

Karacabey Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner, vergilerdeki fahiş zamma tepki gösterdi. Emlak ve diğer vergilerde yüzde 115 ile 300 arasında artış olduğunu belirten Koşaner, “Hani enflasyon yüzde 4-5 seviyelerindeydi” diye sorguladı.
Belediye tarafından taşınmazların değerini arttıracak herhangi bir yatırım yapılmadığına vurgu yapan CHP’li Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner, “Evlerimizin önüne deniz mi geldi? Otopark mı yapıldı? Yeşil alanlar mı oluşturuldu da emlak vergisinde bu denli fahiş artış yapıldı” dedi.
Vergi artışları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner, “Vergimi ödemek üzere önceki gün Belediye’ye gittim. 2 bin 300 TL’ye yakın bir borcum olduğunu belirttiler. Artışın nedenini sorduğumda, kendilerinden kaynaklanmadığını, kanun çıkarıldığını söylediler.
Daha sonra yaptığım araştırmada durumun Türkiye genelinde aynı olduğunu saptadım. Hatta bazı bölgelerde artışın daha fazla olduğunu bildirdiler.
Türkiye’de hani enflasyon yüzde 4-5 seviyelerindeydi. Memura verilen zam yüzde 3’lerde, emlak ve diğer vergilere yapılan zam ise yüzde 115-300 arasında.
Karacabey Belediyesi tarafından taşınmazların değerini artıracak ne gibi yatırımlar yapıldı da vergiler artı? Evlerimizin önüne deniz mi geldi? Oto parklar mı yapıldı? Yeşil alanlar mı oluşturuldu da bu zam yapıldı?
Suç bütünşehir yasasına atılıyor. Bu yasa bana ne kazandırdı? Şehir içindeki yollar tarladan farksız. Bir çukurdan diğerine kaçamıyorsunuz. Kaldırımlar deseniz esnafın sergi alanına döndü. Yayalara ait yollar kahvehaneler tarafından işgal edilmiş durumda. Logar kapaklarına takılmadan yürümek mümkün değil.
Bayıraltı civarında oturan vatandaşlarımız hayvan pisliği kokusundan nefes alamıyor. Toplanılan vergilerin bir kısmı burada kullanıp en azından bu bölgelerimizi yaşanır hale getirilemez mi? Hayvan besicileri de şikâyetçi, vatandaşlar da şikayetçi. Vergi yüzde 150 arttırılıyorsa, yaşam şartları yüzde 200 güzelleşmesi gerekir.
Bütünşehir yasası ne getirdi? Su hattı patlar, BUSKİ gelir. Kanalizasyon tıkanır BUSKİ gelir. Gelir ama işte böyle zamla gelir” dedi.
Koşaner, Belediye’nin Bütünşehir’le elinin-kolunun bağlanmış durumda olduğunu ve bu nedenle halka hizmet götürme konusunda zorlandığını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.