Emlak vergisinde yüzde 110’luk artış

Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, emlak vergilerindeki yüzde 110’luk artışa vatandaşın tepki gösterdiğini söyledi.
Belediye’ye emlak vergisini ödeyen vatandaşların MHP İlçe Binası’na gelerek AKP’den dert yandığını belirten Hüsnü Doğruoğlu, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. MHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu açıklamasında, “Yerel seçim öncesi ‘üçlü olsun, güçlü olsun’ diyenler, Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçeye hizmet yağacağını belirtiyorlardı. Bir yıldır bir çivi bile çakamayanlar şimdi topu Büyükşehir Belediyesine atıyor. Büyükşehir’e bağlanıldığı için hizmet yapamadıklarını söyleyip, halkı oyalıyorlar. Büyükşehir’e bağlı ancak ‘üçlü’ olmayan Nilüfer Belediyesi’nde hizmet ve yatırımlar nasıl yapılabiliyor? Çünkü, Nilüfer Belediyesi, ağlanmayı bir tarafa bırakarak ‘İş bilenin, kılıç kuşananın’ sözünün uygulamasını yapıyor.
Belediye’ye emlak vergisini ödeyen vatandaşlarımızın birçoğu dekontları ile birlikte İlçe binamıza ve seçim büromuza gelerek yüzde 110’luk artışın nedenini soruyor. Geçen yıl 100 metrekare daireye 100 TL emlak vergisi ödeyen vatandaşımız, bu yıl aynı yere 210 TL ödemekten yakınıyor. İlçelerin Büyükşehir’e bağlanmasından kaynaklandığını söylüyoruz. Tüzel kişilikleri kaldırılarak mahalle statüsü verilen köylerden de 2017 yılından sonra aynı vergilerin alınacağını belirtiyoruz. Köyde 600 – 1000 metrekare bahçeli bir evde oturanlar 1260 ile 2100 TL arasında emlak vergisi ödeyecek.
Köyler, mahalle olacak diye bir yıl önce bırakılan paket taşları öylece duruyor. Tüzel kişilikleri alınan köy muhtarları ne yapacağını veya Büyükşehir’in ne zaman ne yapacağını bilmiyor.
Ellerinden traktörleri, minibüsleri, itfaiyesi, kahvehane binası, düğün salonu, depoları, meraları, rampaları ve arazileri alınan 64 köyümüze yeterli hizmet götürülemediği gibi, gelirleri de ellerinden alındı. Camilerimiz elektrik paralarını ödeyemiyor.
Sultaniye’de yaşanan yangın bunun en acı örneğidir. Sultaniye’deki itfaiye, Büyükşehir yasasından önce hem kendi köyüne, hem de çevresindeki köylere hizmet veriyordu. Karacabey’den itfaiye gelene kadar yangının büyümesini önlüyor veya söndürüyordu. Bunun yanında Karacabey içerisinde bile, bundan 3 ay önce meydana gelen olayda olduğu gibi yangın söndükten sonra evde oturan vatandaşlardan biri yanarak öldükten sonra itfaiye gelebiliyor.
Köy ve tarla yollarının durumu ortada. Bitmek bilmeyen ve her seçim öncesi bir şeyler yapılmaya çalışılan Hotanlı – Okçugöl arasındaki yol buna çok güzel bir örnek. Bu yolu kullanan ova köylüleri için de bir tuzak. Küçükkaraağaç ve Yenisarıbey’de yol toprak yığınları ile kapatılmış. Uyarı levhaları yok. Yoldaki kaza sayılarında artış var. İtfaiyenin ova köylerine zamanında gitmesi mümkün değil. Allah, üçlü olup, köyleri mahalle yaparak güçleri ellerinden alınan köylerimizin yardımcısı olsun”dedi.
Hüsnü Doğruoğlu, AKP’nin 13 yıldır yalan söyleyerek halkı kandırdığını ileri sürdü.
AKP’nin yalan ve talan olduğuna dikkat çeken Doğruoğlu, “Karacabeylilere 8 yıl önce 3 trilyon harcanarak yarım bırakıldıktan sonra çürümeye terk edilen “Mısır Kurutma Fabrikası”nın ne anlama geldiğini hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.