Emanetinin bekçileriyiz!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yılı tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de törenlerle kutlandı.
19 Mayıs kutlamalarının statlardan kaldırılmasından sonra törenlere coşkunun giderek azaldığı ve halkın Bayrama ilgi göstermemesi dikkat çekti.
Cumhuriyet Alanı’nda çelenk sunumu ile başlayan kutlama törenleri Atatürk Spor Salonu’nda devam etti.
İlçe halkının ilgi göstermediği gözlenen törenlerde, görev alan tüm öğrencilerin başarılı performansları parmak ısırttı.
Kutlama törenlerine Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkan Vekili Faruk Türe, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nail Uzunova, daire amirleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum örgütlerin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Gençlik Haftası kutlamalarına geniş katılım olmasından dolayı gurur duyduklarını söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ayhan Sağlam, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediye Başkanlığımızın ortaklaşa organize ettiği Gençlik Haftası etkinlikleri 15 Mayıs günü Atatürk anıtına çelenk sunma ile başladı. Etkinlikler, beş gün süresince çeşitli eğlence ve yarışmalarla devam etti. Etkinlikler sırasında ilçemizde yaşayan geniş bir gençlik kitlesine ulaşılmış olması bizleri sevindirdi” dedi.
19 Mayıs’ın, Türkiye’nin inşasında, ilk tuğlanın konulduğu gün olduğunu belirten Sağlam, “19 Mayıs 1919’un, milletimizin özünden aldığı güçle esarete karşı direnişini ortaya koyduğu gündür. 19 Mayıs, tüm halkın topyekûn bir varoluş mücadelesini başlattığı gündür. 19 Mayıs, “Ya istiklal, ya ölüm” anlayışı ile vücut bulan bir milletin bağımsızlık mücadelesini başlattığı gündür. 19 Mayıs, Çanakkale’de başlayan, tüm zorluklara karşın Birinci Dünya Savaşı boyunca asla pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş mücadelesidir.
Sevgili gençler, ülkemiz için her zaman potansiyel tehlike vardır. İç ve dış tehlikelere karşı her zaman uyanık olmalıyız. Anadolu’nun her karış toprağında şehit kanı olduğunu unutmamalıyız. Vatanın bağımsızlığı tehlike konusu olduğunda, Kurtuluş Savaşı’ndaki gibi yine tek yürek, tek yumruk olmayı başaracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı canımız pahasına koruyacağımızdan hiç bir zaman şüphe duyulmasın” şeklinde konuştu.
Sağlam’ın konuşmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Jimnastik Grubu’nun gösterisi, Karacabey Anadolu Lisesi’nin Halk Oyunları, Wushu gösterileri, ses ve orkestra yarışmaları birincilerinin sunumu büyük alkış topladı. Etkinliklerin ardından Gençlik Haftası’nda yapılan yarışmalarda derece alanlara ödülleri verildi.
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliklerden sonra; Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Karacabey Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Bisiklet Turu, Rengarenk Gençlik Şenliği, Survivor takım yarışları, Badminton Şampiyonası, Mini Voleybol, Yakar Top etkinlikleri yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.