Gençlik Haftası, adına yakışır kutlandı

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, ülke genelinde 15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası, Karacabey’de de gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Çeşitli sportif ve sosyal faaliyetlerin yapıldığı Gençlik Haftası kutlamaları 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü S. Ayhan Sağlam tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla start aldı.
Bu etkinlikten sonra aynı gün ikinci olarak M. Fehmi Gerçeker Stadyumu önünde 11 lise öğrencisinin katılımı ile denge bisiklet yarışması gerçekleştirildi.
Denge bisiklet yarışları sonucunda Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nden Serdar Yüce birinci, Karacabey Anadolu Lisesi’nden Alper Öner ikinci ve Karacabey M.T.A. Lisesi’nden Berat Tirali üçüncü oldu.
Gençlik Haftası’nın ikinci gününde de 2 etkinlik gerçekleştirildi. Karacabey Anadolu Lisesi Ömer İşcan Spor Salonu’nda strateji oyunları ve Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Güreş Şampiyona’sı yapıldı. Strateji Oyunları’na 7 okuldan toplam 56 sporcu, 14 kız ve erkek takımları katıldı.
Yarışmalar sonunda Erkekler Kategorisi’nde Karacabey Anadolu Lisesi birinciliği alırken, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi ikinciliği, Ulviye Matlı Fen Lisesi de üçüncülüğü kaptı.
Kızlar Kategorisi’nde ise, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi birinci, Ulviye Matlı Fen Lisesi ikinci, Karacabey Anadolu Lisesi de üçüncü oldu.
Spor İlçe Müdürlüğü’nün Atatürk Spor Salonu’nda düzenlediği 36 lise öğrencisinin katıldığı güreş müsabakalarında; 42, 46, 50, 54, 58, 69, 76, 85 ve 100 kilogramda mücadeleler yapıldı. 42 Kg Kategorisi’nde 1.Kürşat Balaban (Farabi M.T.A.L.), 2. Azat Deniz (And. İ.H.L.), 46 Kg Kategorisi’nde 1. Nimetullah Özkeklik (And. İ.H.L.) 2. Mahir Karaduman (And. İ.H.L.), 3. Ahmet Bakar (Farabi M.T.A.L.), 50 Kg Kategorisi’nde ise 1.Haktancan Bıyık (And. İ.H.L.), 2.Salim Yılmaz (M.T.A.L.) ve 3’lüğü paylaşan Yunus Kahraman (And. İ.H.L.) ile Ercan Fidan (And. İ.H.L.) derece aldı. 54 Kg Kategorisi’nde 1. Oğuzhan Uygun (Farabİ M.T.A.L.),2. Burak Ergün ( M.T.A.L.), 3’lüğü paylaşan Özcan Bağ ( M.T.A.L.) ve Yusufhan Bayar (AND. İ.H.L.), 58 Kg Kategorisi’nde 1. Murat Çetinkaya (M.T.A.L.), 2. Sedat Ödül (M.T.A.L.), 3.’lüğü paylaşan Yusuf Altın (Farabi M.T.A.L.) ve Cihan Kutlu (M.T.A.L.), 69 Kg Kategorisi’nde 1. Metehan Pehlivan (Farabi M.T.A.L.), 2. M. Emin Zanbak (A.İ.H.L.), 3. Tarık Cengizman (U.Matlı Fen Lisesi), 76 Kg Kategorisi’nde 1. Muhammet Yıldırım ( S.Yılmaz M.T.A.L.), 2.Yusuf Bayar ( AND. İ.H.L.), 3.Yasin Semih Doğan (Farabi M.T.A.L.), 85 Kg Kategorisi’nde 1. Oğuzhan Bayar ( A.İ.H.L.), 2. İsmail Kocabaş ( S.Yılmaz M.T.A.L.), 3.Abdullah Akkoyunlu ( M.T.A.L.), ve 100 Kg Kategorisi’nde 1. Emre Akkoyunlu (Farabi M.T.A.L.), 2. Semih Sağdıç (M.T.A.L.), 3. Kadir Güneş (Dayı Karacabey And. Lis.) oldu.
Gençlik haftasının 3. gününde Karacabey Sadık Yılmaz M.T.A. Lisesi bahçesinde sokak basketbolu yarışmaları düzenlendi. Sokak basketbol yarışmalarına 7 okuldan 70 öğrenci katıldı. Yarışmalar sonucunda Karacabey Anadolu Lisesi birinci, Karacabey Özel Uğur Temel Lisesi ikinci ve Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi de üçüncülüğü aldı.
3 günlük sportif faaliyetlerden sonra gençlerin Gençlik Haftası’nda eğlenebilmesi için Karacabey Belediyesi Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde ses ve orkestra yarışması gerçekleştirildi. Ses yarışmasına 5 öğrenci, orkestra yarışmasına da 1 orkestra grubu katılım sağladı.
Yarışmalar sonucunda; Karacabey Anadolu Lisesi öğrencisi Seyde Göndem birinci olurken, Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Abdurrahman Altın ile Özel Uğur Temel Lisesi’nden Kadir Yiğit de ikinciliği, Ulviye Matlı Fen Lisesi’nden Buğra Toygar ile İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Filiz Çatal üçüncülüğü paylaştı.
Gençlik haftası etkinliklerinin son gününde Atatürk Spor Salonu’nda Futsal Şampiyonası düzenlendi. Futsal Şampiyonası’na 7 okul takımından 63 öğrenci katıldı.
Yarışmalar sonucunda Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Karacabey Anadolu Lisesi üçüncü oldu.
Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreninde verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.