“Elektrik telleri leylekleri öldürdü” iddiası!

Karacabey’de göç sırasında elektrik tellerine takılan leyleklerin telef olduğu ileri sürüldü. Benzer olayların sürekli yaşandığını söyleyen hayvanseverler, elektrik kesintisine de neden olan leylek ölümlerine karşı önlem alınmasını istedi.

Avrupa'dan gelerek, Türkiye üzerinden Afrika'ya göç eden leyleklerin, geçen hafta Bursa semalarındaki göç yolu görüntüleri, doğa tutkunları tarafından hayranlıkla izlendi.

Ancak bu göç sırasında çok sayıda leyleğin elektrik tellerine çarpması sonucu telef olması ve bulundukları bölgede elektriklerin kesilmesi vatandaşları ve hayvanseverleri isyan ettirdi.

Leylek Dostu Köyler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Arıcı, leylek ölümlerinde büyük felaket yaşandığını belirterek, “Orta gerilim direkleri ve hatları ile trafo ve alçak geçişli direk hatları başlı başına bir ölüm tuzağı durumunda. En son Avrupa'dan gelen leylekler bu tellere çarpıp telef oldu” dedi.

Leylek Dostu Köyler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. İsmet Arıcı, elektrik kesintisine neden olan leylek ölümlerinin sona ermesi için UEDAŞ'ın bu köyde gerekli önlemleri almasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.