Ekrem Demiröz’den tarihi çağrı!

Bursa Barosu eski Başkanı Avukat Ekrem Demiröz’ü tanımayan yoktur.

Ülkedeki demokrasi mücadelesinde aktif olarak yerini almış, memleket sorunları konusunda daima kafa yormuştur.

Üyesi bulunduğu CHP’nin iktidar olması için çaba göstermiş, kliklere, dar siyasal çekişmelere taraf olmamıştır.

Ancak genel doğrular üzerinde de düşüncelerini ifade etmekten geri durmamıştır.

****

CHP’nin 9 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek İl Kongresi’ne yönelik Avukat Ekrem Demiröz, bir çağrıda bulundu.

Hüseyin Akkuş-İsmet Karaca ikilisinde ayrı olarak, bir üçüncü yol önerdi.

İşte Ekrem Demiröz’ün çağrısı:

“Ben siyaseti ülkemin geleceği için yapanlardanım. CHP’ye üyeliğim de bu yüzdendir. Parti üyesi düzeyinde yapılan siyaseti çok önemserim. Bilirim ki tabanda oluşan her ne ise tavanı belirleyen de odur.

Bir süredir Bursa CHP’nin örgütsel ilişkilerinde oluşan sorunlara çok üzülüyorum. Hiç bir dönemde ilişkilerin bu denli yozlaştığına ve çürüdüğüne tanık olmadım. Partimde her şey konuşuluyor, her şey tartışılıyor, bir tek siyaset konuşulmuyor. Çünkü kişisel kaygılar ve talepler partinin ve ülke sorunlarının önüne geçmiş durumda. Velhasıl bu ahvalde CHP Bursa İl Kongresi’ne gidiyoruz.

Geride bıraktığımız bir güç kavgası nedeniyle Bursa’yı kaybetmeyi başardık. Şimdi ise geçen seçimlerde yarışan Hüseyin Akkuş ve İsmet Karaca’nın rövanş savaşlarına birlikte tanık olmaya hazırlanıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki geçmişten gelen bu süreç içinde ciddi bir sorun barındırıyor. Her iki adayın taraftarları olduğu gibi yeminli düşmanları da var. Olaylar bu minvalde gelişiyor. Ülkenin durumu, demokrasinin ve hukukun yok edilmiş olması, bizi felakete sürükleyen dış politika açmazları ne yazık ki kimsenin umurunda değil. Siyasetmiş, ahlakmış, ilkelermiş zaten hak getire…

Kin ve nefret üzerinden yapılan siyaset kuşkusuz ki en kötü siyasettir. Ancak bu çamura boydan boya batmış durumdayız. ‘ O olmasın da’ diye başlayan konuşmalar havalarda uçuşuyor. Ne yazık ki adı geçen adaylardan hangisi kazanırsa kazansın, bizi bekleyen tek şey çatışma potansiyeli yüksek bir hesaplaşma sürecidir.

Oysa çok sayıda CHP’li gibi ben de partimde ahlaklı, ilkeli ve barış içinde siyaset yapmak istiyorum. Tüm partililerimiz arasında samimi bir dayanışmayı özlüyor ve talep ediyorum. Ülkemizin gelecek günlerinin daha sancılı ve zorlu olacağı son derece açık. Bu nedenle barış ve dayanışma iklimine şimdi daha çok ihtiyacımız var,

En kötü şey öğrenilmiş çaresizliğin sarmalına boğulmaktır. Ancak ben bu dayatmaya itiraz ediyorum ve üçüncü ilişkiyi temsil eden Erol Gülmez’in adaylığını destekliyorum.

Çünkü Erol Gülmez örgüt yapılanmasının fikre ve liyakata dayanması gerektiğine inanıyor. Bu yüzden delegeler üzerinden partiyi dizayn etmeyi geleneksel tavra dönüştürmüş kötülüğe itiraz ediyor. Bu nedenle Erol Gülmez, ilçe kongreleri başlamadan ve delegeler belli olmadan adaylığını açıkladı ve geleneksel siyaset biçimini reddetti.

Erol Gülmez parti içi demokrasiye inanıyor ve örneksemelerle bu görüşünü dile getiriyor.

Erol Gülmez, CHP İl Başkanlığı’nı bir başka göreve sıçrama tahtası ya da geçiş alanı olarak görmüyor. O yalnızca İl Başkanlığı yapmak için İl Başkanlığı’na aday oluyor.

Ne iyi ki Erol Gülmez, ülke kavgası dışında hiç bir kavganın tarafı değil ve son derece nitelikli bir ekiple çalışıyor.

Son söz şunlar olsun. Biz vahşi bir biçimde hırpalanmış Türkiye’yi onarmak, demokrasiyi ve hukuku yeniden inşa etmek zorundayız. Bunu ise yalnızca CHP ile başarabiliriz. Türkiye’yi düzeltmek istiyorsak önce partimizi düzeltmek zorundayız.

Bu inancı ve iddiayı taşıyan bizler kendi partimizin kötü gerçeğini değiştirmeyi başaramazsak, ülkemizin kötü gerçeğini değiştirebileceğimiz iddiasına kim inanır?

Sevgili CHP delegeleri…

Lütfen bir kez daha düşünün!”

GÜRHAN AKDOĞAN, ŞAHİN GENCAL, METİN ÇELİK KİMİ DESTEKLİYOR?

Daha önce bu köşede haberini vermiştim; İl Başkanı Hüseyin Akkuş, pazar günü eski milletvekilleri, eski il başkanları, eski CHP Parti Meclis üyelerinin de katıldığı bir kahvaltı organize etti.

Eski il başkanları Gürhan Akdoğan, Şahin Gencal ile Metin Çelik, kahvaltıya Hüseyin Akkuş’a destek vermek için gitmediklerini, henüz kararlarına netleştirmediklerini söylediler.

****

Buluşmada hazır bulunan Ali Nihat Irkörücü, Erhan Sevimli, Ertuğrul Akagündüz Abdullah Özer ile Sadık Çakar ise Hüseyin Akkuş’a destek vereceklerini ifade ettiler.

****

Pazar günkü buluşmaya Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Parti Meclisi Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, Güler Buğday, İlhan Demiröz da katılmıştı. Bu isimler zaten Hüseyin Akkuş’un arkasında duruyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.