ÜRETİM DEVRİMİ MİLLİ HÜKÜMETİNİN ÇÖZÜM PROGRAMI 3

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Büyük Türk Ulusuna soruyorum;

“Merkez Bankası özerk olacak” diyenler, para politikasını hangi araçlarla yürütecekler?

Dışarıdan gelecek tertipleri hangi araçlarla bozacaklar?

Hangi araçlarla ÜRETİCİYİ destekleyecekler?

(İktidar ve muhalefet hâlâ bu telde çalıyor.)

Merkez Bankasından vazgeçenler Merkez Bankasını dünyadaki dalgalanmalara teslim edenler ve edeceğini ilan edenler, gerçekte Türkiye’yi yönetemediklerini, yönetemeyeceklerini ilan da ediyorlar.

Merkez Bankasının adı “TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASIDIR”. Nasıl Cumhuriyet Başsavcısı Cumhuriyet adına yargı sürecine katılır, Merkez Bankası da ekonomide Cumhuriyet adına görev yapar. Merkez Bankası, KÜRESEL SERMAYENİN BANKASI DEĞİLDİR, OLAMAZ. Merkez Bankasının adı, sahibini, amacını ve işlevini de belirliyor. TÜRK MİLLETİNİN ekonomisine hizmet etmesi, Türkiye Cumhuriyetini yöneten ÜRETİCİLERİN milli iradesinin buyruğunda olması ve Türkiye Cumhuriyetinin para ve ekonomi politikalarını uygulaması Merkez Bankasının varlık nedenidir.

Merkez Bankası, Üreticilerin Milli Hükümetinin yönetiminde olacaktır. Ekonomiyi ulusal amaçlara göre yönetmek ve kaynakları üretime yönlendirmek için, para siyasetlerini Merkez Bankası aracılığıyla belirlemek koşuldur.

Küresel merkezlerden dayatılan sıkı para politikası, KÜRESEL MERKEZLERİN ÇIKARI içindir. Para siyasetimiz, ÜRETİM EKONOMİSİNİN emrine verilecektir. Özellikle kriz dönemlerinde, Merkez Bankasını Milli Hükümetin yönlendirmesi, çıkış yolunun açılması için koşuldur. Milli Hükümetin Milli Direnme Ekonomisini ve Üretim Ekonomisini inşada en önemli araçların başında Merkez Bankası gelir. Merkez Bankası, ÜRETİMİ GELİŞTİRMEK ve ÜRETİCİYİ DESTEKLEMEK hedefinin emrinde olacaktır. Merkez Bankası, Türkiye’yi dolar saltanatından kurtaracak, TÜRK LİRASINI KORUYACAKTIR.

Şu anda Merkez Bankası ekonomiye karşılık gelen banknotun YALNIZCA YÜZDE 15’İNİ basmaktadır. Merkez Bankası, Türkiye Devletinin emriyle iç piyasadaki para dolaşımının tümünü karşılayan para basımında bulunacak. Özel bankaların KAYDİ PARA üreterek elde ettikleri SENYORAJ GELİRİ KAMU GELİRİNE dönüştürecektir. Merkez Bankası, Türkiye ‘ye BAĞIMLI, Türkiye ‘nin ÜRETİM HEDEFLERİNE BAĞIMLI olacaktır.

Sermaye hareketleri denetlenmeli, TÜRK BAYRAĞI altında TÜRK LİRASI egemen olmalıdır.

-Halķımızın kur ve faizlerdeki artış sonucu GELİR KAYBINA uğramasına ve İŞSİZ KALMASINA son vermek için,

-İş dünyasının önünü görebilmesi ve yatırım, üretim ve satışlarını doğru planlanması için,

-KÖYLÜMÜZÜN üretimde kullandığı MAZOT, GÜBRE,TOHUM,TARIM İLACI gibi en önemli girdilerde ANİ FİYAT ARTIŞLARI KARŞISINDA ÇARESİZ KALMAMASI için,

-Türkiye ‘de dolar ve avronun saltanatına son vermek ve TÜRK LİRASININ milli piyasada RAKİPSİZ DOLAŞIMI için,

Yurda SERMAYE giriş çıkışı ve kısa vadeli PARA HAREKETLERİ DENETİM altına alınacaktır.

1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Yasasına göre yeni kararlarla ve Merkez Bankası tebliğleri çıkarılarak, eski kararlara göre DEVREDİLEN YETKİLER KALDIRILACAK ve mevzuat yeniden düzenlenecektir. Döviz üzerinden işlem ya da sözleşme yapılması izne bağlanacak, bankaların DÖVİZLE BORÇLANMA ve DÖVİZ POZİSYONU TUTMA yetkilileri sınırlandırılacaktır. Döviz tevdiat hesapları Türk Lirası MEVDUAT HESAPLARINA ÇEVRİLECEK, DÖVİZ BÜFELERİ KAPATILACAKTIR.

Devlet ihaleleri, kamusal ve özel sözleşmeler ve ekonomik işlemler, TÜRK LİRASI İLE YAPILACAKTIR. Gerekirse katlı kur politikası uygulanarak, özellikle ÜRETİCİNİN ve HALKIN temel talepleri olan DOĞAL GAZ, PETROL, GIDA, İLAÇ,YATIRIM ve ARA MALLARA “farklı kur uygulanarak” MALİYETLERİN ve FİYATLARIN denetim altında tutulması sağlanacaktır.

Hızlı kalkınmanın aracı olarak kamu uzmanlık bankaları ile kalkınma ve yatırım bankaları örgütlenecek. Hazinenin, KİTLERİN ve yerel yönetimlerin parası kamu bankalarına yatırılacaktır.

Türkiye ‘de üretilen ya da üretilebilecek mallar dışardan alınmayacak. Lüks tüketim maddelerinin ve ikame edilebilen malların dış alımına son verilecektir. Yerli üretimin verim ve kalitesinin artırılması için SANAYİ ve TARIM ÜRETİCİSİ desteklenecektir. Dünya Ticaret Örgütünün eşitsizliğe dayalı yapılanması, özellikle MALİ KURULUŞLARIMIZA, TARIMIMIZA, KÜÇÜK ÖLÇEKTE üretim yapan sanayi işletmelerimize ket vuran düzenlemeleri etkisiz hale getirmek için her düzlemde etkin ve sert mücadele yürütülecektir.

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

TÜRK TARIMINA POLAR DARBESİ VURARAK , BUNU MÜJDE DİYE SUNANLARIN;

ADLARI TARİHİN YAPRAKLARINA “KAPKARA” HARFLERLE YAZILMIŞTIR…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.