Belediye çifte standart mı uyguluyor?

*Vatandaşlar, 258 Sokağın bir kısmına kaldırım yapıldığını ve asfaltlandığını ancak, kendilerinin oturduğu yerin kaderine terk edildiğini iddia etti.

Karacabey Gazi Mahallesi 258 Sokak’taki ilginç uygulama görenleri hayrete düşürüyor. Söz konusu sokağın bir kısmına asfalt ve kaldırım yapılırken, diğer kısmının üvey evlat gibi kaderine terk edilmesi eleştiri konusu oldu.

            Belediyeye tepkilerini dile getiren vatandaşlar, aynı sokakta ayrımcılık yapıldığını iddia etti. Sürekli oyalandıklarını ve insan yerine konmadıklarını belirten vatandaşlar, “258 Sokağın bir kısmına bir bakın, sonra gelip bizim oturduğumuz kısmı bir görün. Biz insan değil miyiz? Belediyeye kaç kez gittik, ancak bir sonuç alamadık. Sürekli bizleri oyalıyorlar” dedi.

Adamınız yoksa sizin iş olmaz!

258 Sokak’ta yaşanan çifte standarda dikkat çeken vatandaşlar, Belediyeyi göreve çağırdı. Özellikle kış aylarında perişan olduklarını söyleyen mahalle halkı, “Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı Belediye yetkilileri, ‘Adamınız yoksa, sizin iş olmaz. Çok gelir gidersiniz’ diyor. Bu nasıl bir Belediyecilik anlayışıdır? 10 metre ilerisine tüm imkanlar verilirken, bizler yok sayılıyoruz. Seçim zamanı vermedikleri söz kalmıyor. Gerçekten çok yazık” diye konuştu.

            Belediye’den oturdukları bölgeye bir an önce asfalt ve kaldırım yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Yıllardır bekletiliyoruz. İlk önce ‘Doğalgaz döşenecek, ondan sonra yapılacak’ dendi. Daha sonra da kaldırım ve asfalt işinin ihalesi yapılacak bilgisi verildi. Ancak hiç gelişme olmadı. Bizler gariban insanlarız diye mi böyle yapılıyor? Tek isteğimiz insan yerine konulmaktır” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

            Diğer taraftan benzer uygulamanın Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu çevresinde de yaşandığı belirtildi. Belediye’nin söz konusu bölgenin bir kısmına parke taşı döşediğini ancak diğer kısmını ise öylece bıraktığı ileri sürüldü. Vatandaşlar, Belediye’nin bu şekilde keyfi uygulama içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.