Eker Gıda sürekli büyüyor!

 

*35. yaşını Mustafakemalpaşa’ya 35 milyon Euro’luk yatırımla kutlayan Eker Gıda, hedeflerini basınla paylaştı.

* 900 olan çalışan sayısını, 3 yılda yüzde 30 arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker, yeni tesisteki üretim ile günlük süt işleme kapasitesini 600 tona, yoğurt üretimini 160 tona ve ayran üretimini ise 180 tona yükselttiklerini belirtti.

*Sürekli büyüdüklerini ifade eden Ahmet Eker, geçen yılı 134 milyon TL ciro ile kapattıklarını, bu yıl da yüzde 15-20 büyüme ile 160 milyon TL'lik ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Mustafakemalpaşa’ya 35 milyon Euro'luk yatırım yapan Eker Gıda, yeni tesis ve ürünlerini önceki gün basına tanıttı. Üretim tesisini Mustafakemalpaşa’ya taşıyarak 35. yaşını kutlayan Eker Gıda, yaptığı yatırım ile üretim kapasitesini de arttırdı.

900 olan çalışan sayısını, 3 yılda yüzde 30 arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker, ayrıca ketçap şişesinde üretilen çırpılmış ve 250 gramlık dörtlü pakette piyasaya sunulan yoğurt satışları hakkında da bilgiler verdi. Ahmet Eker, daha pratik çözümler için bu üretimleri gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Eker Gıda A.Ş., yeni tesis ile yeni ürünlerinin tanıtımı için 23 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 120 dönüm arazi üzerinde faaliyet gösteren Mustafakemalpaşa fabrikasında basın toplantısı yaptı.

Yeni tesisteki üretimi ile günlük süt işleme kapasitesini 600 tona çıkaran firma, yoğurt üretimini 160 ton, ayran üretimini ise 180 tona yükseltti. 900 çalışanı bulunan firma, 3 yıl içinde bu oranı yüzde 30 arttırmayı hedeflediği belirtildi.

Toplantıda firma ile ilgili bilgiler veren Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker, geçen yılı 134 milyon TL ciro ile kapattıklarını belirterek, bu yıl da yüzde 15-20 büyüme ile 160 milyon TL'lik ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Ürünleri arasında temel güçlerini ayrandan aldıklarını dile getiren Eker, “Türkiye'de yüzde 12-13 pazar payına sahibiz. Bu ürünümüzü yoğurt daha sonra tatlılar takip ediyor. Kaşar peyniri, tereyağı, kaymak, pastorize süt üretimimiz de devam ediyor” dedi.

Ketçap şişesinde çırpılmış yoğurt

İki yeni ürünü piyasaya sunduklarını duyuran Eker, çırpılmış olarak ketçap şişesinde yoğurt satışına başladıklarını bildirdi. İnsanların yoğurdu kızartma ve ıspanak gibi yemeklerin üzerine dökerek de tükettiklerini ifade eden Eker, bu ihtiyaçtan dolayı ürün geliştirdiklerini kaydetti.

Eker, kilogramlık yerine 250'şer gramlık 4'lü paketten oluşan yoğurdu piyasaya sunduklarını söyledi. Türkiye'de tüketicilerin yüzde 60'ının aldıkları yoğurdu daha sonra ayrı kaba boşalttıklarını dile getiren Eker, bu nedenle daha pratik olan küçük kapta ürün sunduklarını açıkladı.

Eker, Teşvik Kanunu'nu nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine şunları söyledi: “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı son 2 yıldır hayvancılığı destekliyor. Bu alanlara devamlı destekler söz konusu. O yüzden süt ve hayvancılığa destek olduğuna katılmıyorum. Tarım ve hayvancılığa yatırımlar sürüyor. Çiftlik sayısı ve büyüklüğü artıyor. Bu da daha kaliteli ürünler demek. Uzun vadede tarımın gelişmesine yardımcı olacaktır.”

Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Eker, okullarda uygulamaya konulan süt projesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise, Türkiye'de insanlarda genetik olarak laktoz intoleransı bulunduğundan dolayı tüketiminin az olduğunu söyledi. Türkiye'deki insanların yüzde 12'sinin süt içemediğini ifade eden Eker, “Kişi rahatsızlık hissediyor. Yoğurt tüketerek bunu ikame ediyor. Devlet süt tüketimini desteklemek için bunu teşvik ediyor. Bu da süt fiyatlarındaki dengesizlikten kaynaklanıyor. Ocak ve Şubat aylarında süt üretimi artıyor. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında ise süt üretimi maksimum seviyeye ulaşıyor. Fiyatlar bu dönemde düşüyor. Ancak, Haziran ve Ağustos aylarında süt fiyatları düşüyor. Eylül'de de üretim minimum seviyede olduğundan fiyatlar en yüksek seviyede oluyor. Devlet yaptığı bu uygulama ile de tüketimi arttırıp, fiyatlardaki dengesizliği ortadan kaldırmayı planlıyor” diye konuştu.

Ahmet Eker, 'Firma olarak ürünlerini ihraç etme gibi bir düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine, Avrupa'ya ihracatın zor göründüğünü anlattı. Eker, “Stratejik üretim gerekiyor. Süt ve çeşitleri ihracatı konuşulduğu zaman Avrupalı ülkeler gümrük duvarlarını kaldırıyor. Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetlere ihracat yapmamız mümkün” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.