Tarım Meslek Lisesi İnegöl’e kaçıyor

Karacabey ve Mustafakemalpaşa uyuya dursun:

Bursa’da tarihi nitelik taşıyan 2 meslek lisesi bulunmakta. Biri Tophane’de. 1860’lı yıllarda kurulmuş. İkincisi ise 1885’li yıllarda Hürriyet’te kurulan Tarım Meslek Lisesi. Tarım Meslek Lisesi Bursalılar’ın çok da bildiği bir lise olmasa da konumu itibarıyla önemlidir. Çok güzel bir arazisi var. Bina görülmeye değer. Mutlaka korunması da gerekiyor.

Bu günlerde Bursa’ya ikinci bir tarım meslek lisesi açılması gündemde. Ancak bu liseye İnegöl talip. Söz konusu bu dev eğitim yuvasının İnegöl’e kazandırılması için Milletvekili Hüseyin Şahin kolları çoktan sıvamış. Bir işadamından sponsorluğu konusunda da söz almış durumda.

            Pazar günkü Olay Gazetesi’nde Yusuf Kayışoğlu konuyu gündeme taşıdı. Karacabey ve Mustafakemalpaşa arasındaki TİGEM’in, bu meslek lisesi için en uygun yer olduğuna dikkat çekildi. Gel gör ki bu konuda, Karacabey ve Mustafakemalpaşa belediye başkanları, ilçe yöneticileri ve siyasetçiler uyuyor.

Açıkça görülüyor ki, Mustafakemalpaşa ve Karacabeyli siyasetçiler Tarım Meslek Lisesi için TİGEM’in en ideal yer olduğunu pek kavrayamamış gibiler.

Tarım Meslek  Lisesi’nin, TİGEM’e yapılması tarımsal potansiyeli İnegöl’le kıyaslanmayacak denli çok yüksek olan Karacabey ile Mustafakemalpaşa’nın önünü açacak ve iki ilçeyi birbirine daha da yakınlaştıracaktır.

Bursa’nın en önemli tarım kenti olan Karacabey ile Mustafakemalpaşa söz konusu bilim yuvasının İnegöl’e kaptırmanın ne demek olduğunun farkında mı?

Bu durumu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.