Eğitim, yaz-boz tahtasına döndü!

Karacabey’de bazı ortaokullarda ‘Din ve ahlak’ derslerinin imamlar tarafından verilmeye başlanmasını eleştiren İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Binlerce atanamayan öğretmen varken eğitim konusunda akademik öğrenim görmemişlere görev verilmesi, Türkiye’nin nereye götürülmek istendiğini açıkça anlatıyor” dedi.
İP İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, Uluabatlı Hasan ve 14 Eylül Ortaokulu’nda ‘Din ve Ahlak’ derslerinin imamlar tarafından verilmesine tepki gösterdi. Ahmet Aygün Ata, “İki okulumuzda, 3 imam ‘Din ve ahlak’ dersi veriyor. Okullarımız, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kurumlar değildir. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı uzmanların görev alacağı yerlerdir.
Akademik alt yapısı olmayan, çocuk eğitimi konusunda öğrenim görmemiş imamlara görev verilmesi nasıl açıklanabilir? AKP’nin eğitim kurumlarına imam atama modası, Karacabey’imize de sıçramıştır. Din bilimleri konusunda herhangi bir öğrenim görmemiş, uzman olmayan imamlara kimler tarafından görev verildi?
AKP hükümeti tarafından dinimize yapılan ihanetler, dayatılmaya çalışılan batıl düşünceler bu kadar çokken, bu atamalar hangi akılla yapılabilir?
Oldu olacak, öğrenciye ‘falaka cezası’ uygulamasına geçelim. Yetkili eğitimcilerimiz, AKP’nin çağdışı eğitim sistemine geçme isteğine izin vermemelidir. Çağı yakalama ve daha ileri gitme söylemlerini kullanan AKP düşüncesinin, eğitimimizi ortaçağ karanlığına sürüklemesine öncelikle eğitimcilerimiz engel olmalıdır.
Müfredat uygulama bilgisinden yoksun imam yerine, çocuk eğitimi konusunda akademik eğitim almış öğretmenler görevlendirilmesi eğitim adına atılması gereken en doğru adımdır. Bilimi gerçek yol gösterici kabullenmeyen biatçı düşünce, eğitim sistemimizde egemen olmamalıdır. Kasap olmayana kurban teslim edilmez. Ya kurbanı mundar, yada kendisini telef eder. Bu yanlıştan en kısa zamanda dönülmelidir.
‘Dediğim, dedik’ dönemi artık sona ermektedir. Çağdaş uluslar düzeyine erişmemizi engelleyen yapılara direnişimiz sürecek.
Tüm eğitimcileri ‘İslam’ sözcüğünün tam karşılığı olan ‘güzel ahlak’ı ilke edinmeye çağırıyoruz. Güzel ahlak, en büyük erdemdir. Erdem, en çok eğitim ve yürütme organlarına gereklidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.