Eğitim masaya yatırıldı

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, dün okul müdürleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Eğitim konusunun masaya yatırıldığı toplantıda, sorunlar ve çözüm yolları dile getirildi.
    Öğretmenevi'ndeki programa Kaymakam Yurtseven'in yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Emniyet Müdürü Altan Özer de katıldı.
    İlçedeki eğitimin yükselmesi adına çaba gösterdiklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, sıkıntıların paylaşılarak çözebileceğine dikkat çekti.
    Başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm okul müdürlerinden bazı isteklerde bulunan Kaymakam Ahmet Yurtseven, “Başarılı ancak dershaneye gidemeyen öğrencilerimizi bulup, yardımcı olmalıyız. Okul öncesi eğitime çok önem vermeliyiz. Değişik projeler uygulamalıyız. Lüzumsuz istekler yerine daha ciddi istekler sunmalıyız. Örneğin, bölgenizde ekonomik sıkıntıları bulunan ailelerin tespitini en iyi sizler yapabilirsiniz. Bu konuda bizlere yardımcı olun. Okul çevresinde işi olmayanların dolaşmaması konusunda bir yönetmelik yayımlandı. Bu konuya daha duyarlı olmanızı ve Emniyet Müdürlüğü ile işbirliğine girmenizi bekliyoruz. İlçemizde çeşitli çeteleşmeler olabiliyor. Okuma ve yazma oranını arttırmalıyız. 3 kişi bile olsa okuma yazma kurslarımız faaliyete geçecektir” dedi.
    TOKİ bölgesinde özellikle velilerin Şehit Erhan Kındır İlköğretim Okulu öğrencileri için üst geçit talebi konusuna da açıklık getiren Kaymakam Yurtseven, bu konuda yanlış anlaşıldığını ileri sürdü.
    Üst geçide karşı olmadığını ancak toplum olarak bu bilincin yaygınlaşmadığına dikkat çeken Yurtseven, “Velilerimizin talebinin gerçekleşmesi için Karayolları'na başvurumuzu yaptık. Ancak, söz konusu bölgeye onay verilmedi. Biz de bu konuda Belediye ile görüşerek banket ve flaşör şeklinde önlemler alınmasına karar verdik. Üst geçide karşı değilim ancak toplum olarak pek kullanmadığımızı da belirtmek isterim” diye konuştu.
    Kaymakam Yurtseven, daha sonra okul müdürlerinin sıkıntılarını dinledi. Vakıf ya da Borsa tarafından ihtiyaçlı öğrenciler için verilen bot ve mont gibi yardımların okulda dağıtılmasından dolayı sıkıntı çektiklerini ifade eden okul müdürleri, “Belirlenen öğrenciler dışındaki veliler bu duruma itiraz ediyor. Kendi çocukları için de dağıtılanlardan istiyorlar. Bu bazen para da olabiliyor. Bizler bu konuda büyük sıkıntı çekiyoruz. Dağıtımların okul dışında yapılmasını istiyoruz” dedi.
    Okul müdürlerine hak veren Kaymakam Yurtseven, bundan böyle yardımların okul dışında dağıtılacağını belirterek, “Haklısınız. Bazı insanlarımız dilenci haline geldi. Ne verirsen, bir daha ister oldular. Bunun önüne geçmeliyiz” dedi.
    Okul müdürleri özellikle Esentepe'de meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasını istedi. Velilerden bu konuda baskı gördüklerini belirten müdürler, “Hırsızın kamera kayıtlarından yüzü ortaya çıktı. Ancak yakalanıp yakalanmadığı konusunda bilgimiz yok. Bunun aydınlatılmasını istiyoruz” diye konuştu.
    Okul müdürleri, son olarak okul önlerine sağlı-sollu araçların park etmesi, güvenliğin arttırılması, bazı okul bahçelerinin ışıklandırılması ve hizmetli konusundaki sıkıntılarını dile getirdi.
    Emniyet Müdürü Altan Özer de, okul çevrelerindeki güvenliğin arttırılmasına yönelik her okulda iki polisin görevli olduğunu ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.