Eğitim-Bir-Sen maaş bordrolarını yaktı

Ülke genelindeki yyleme Karacabey yönetimi de katıldı:

Eylem alanında konuşan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, “Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde ‘sizin muadilinizi bulamadık, onun için dışarıda kaldınız’ diyen hükümet yetkililerine biz buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz” demek üzere toplandıklarını söyledi.

Şeker, hükümetin eğitime en fazla bütçeyi ayırdığını her fırsatta dile getirdiğini hatırlatarak, “Eğitimi, eğitim çalışanlarını da kapsayacak şekilde düşünmeyenler kesinlikle doğru yapmamaktadırlar” dedi.

Ayrıcalık talep etmiyoruz!

Ayrıcalık talep etmek için eylem yapmadıklarını açıklayan Şeker, kamuda eşitlik adına denge sağlanırken, eğitim çalışanlarının kapsam dışında tutularak dengesinin bozulduğunu söylemek üzere toplandıklarını ifade etti.

Şeker, ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanlarının kamuda en düşük maaşı aldıklarını vurguladı.

Şeker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşit işe eşit ücret uygulamasıyla denge sağlamaya çalışan hükümet, eğitim-öğretim hizmet sınıfında 650 bin öğretmene ve 100 binden fazla öğretim elemanına ‘sizin muadiliniz bulamadık, onun için toplu sözleşme masasında görüşmek üzere kapsam dışı bıraktık’ dercesine masayı işaret etmiştir. Meclis çalışanına, danışmanına, şoförüne üst düzey bürokratlara, gizli kararname ile askere cömert maliye; eğitim çalışanları söz konusu olduğunda ise cimri maliye olmaktadır. Patronların milyon dolarlık usulsüz sanal kumar cezalarını silen Maliye Bakanı, masaya dönük mesajlarıyla daha şimdiden ortamı geren Maliye Bakanı olmuştur.”

Eğitim çalışanlarının hakkı verilmeli!

Toplu sözleşme isteklerini bir kez daha sıralayan Başkan Şeker, “Başta hizmet kolu sendikacılığı olmak üzere yasada istediğimizi aldık, şimdi masa gözüktü. Masada ortamı geren değil, eğitim çalışanlarının hakkını veren hükümet olmalısınız. Bir an önce toplu sözleşme masası kurulmalı ve hükümet enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir teklifle kamu çalışanlarının karşısına çıkmalıdır” diye konuştu.

Konuşmasında Milli Eğitim Bakanı’na da seslenen Şeker, “Eğitimde başarılı olacaksanız eğitimcileri yanınıza alarak başarılı olabilirsiniz. Eğitimcileri karşınıza alarak başarılı olacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir Sen olarak biz dizi eylem kararı aldıklarını, bodro yakma eyleminin bir uyarı eylemi olduğunu bundan sonra da eylemlerin devam edeceğini ifade eden Şeker konuşmasında bir hafta boyunca derslere ‘Eğitim çalışanıyız, insanca yaşam için hakkımızı istiyoruz’ yazılı kokartlarla girecekleri bilgisini verdi.

“Eşitin yok dediler, hakkımızı yediler. Eğitimciyiz, haklıyız, kazanacağız. Ek ödeme hakkımız, söke söke alırız. Mehmet Şimşek şaşırma, sabrımızı taşırma. Adaletse adalet, kalkınmaysa pay. Yasa tamam, masa hemen! Ömer Dinçer şaşırma, sabrımızı taşırma. Öğretmeni üzeni biz de üzeriz. Şimşek Şimşek duy sesimizi, bu gelen Eğitim-Bir-Sen’in ayak sesleri” şeklinde slogan atan eyleme katılan eğitim çalışanları maaş bordrolarını yakmasının ardından eylem sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.