E.M.L.’li öğrenciler, Almanya yolcusu

Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML) Bilgisayar Bölümü öğrencileri, “Avrupa Birliği (AB) Leonardo Da Vinci Eğitim Programı” kapsamında onaylanan projeleri çerçevesinde staj için Almanya’ya gitti. EML, geçen yıl da yurt dışına iki kafile öğrenci gönderdi. 
            6 öğrenci ve bir öğretmenin yer aldığı ‘1. Akış’ 22 Kasım 2009’da başlarken, öğrenciler Almanya’da bir aylık staj görecek. Diğer öğrenci kafilesi ise 24 Ocak 2010’da staj görmek için Avrupa’ya gidecek.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, programla ilgili şunları söyledi; “4 hafta sürecek olan staj programı boyunca katılımcı öğrenciler proje ortağı iş yerlerinde pratik yapma olanağı bulacak. Aynı zamanda, öğrencilerimiz yurt dışı deneyimi kazanacaklar. Katılımcıların, proje sonunda alacakları sertifikalarla Türkiye ya da yurt dışında istihdam edilmelerine yardımcı olunacak. Proje; katılımcı öğrencilerin mesleki gelişimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerini de katkı sağlayacak. Kendi kültürlerini tanıtma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulacak olan öğrencilerimiz, akış öncesi alacakları teorik yabancı dil bilgilerini yurt dışında uygulamalı olarak pekiştirerek dil yeterliklerini geliştireceklerdir.”
            EML’den Cengiz Puşulu gözetiminde Mehmet Çolak, Fatih Çift, Ercan Bostanoğlu, Süleyman Özdemir, Adem Akdeniz, Recep Acar isimli öğrencilerin bu programa katılacağı öğrenildi. Okul Müdürü Remzi Çerşit, öğrencilerin bu stajıyla ilgili tüm harcamaların AB Leonardo Da Vinci Programı tarafından karşılanacağını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.