Dürüstlük anlayışı

               Eski bir deyim vardır: “İnsan ya dürüsttür, ya da ikiyüzlüdür.” İkisinin ortası yoktur. Dürüstler ikiyüzlü, ikiyüzlüler dürüst olamaz. Tarihin tozlu raflarındaki kayıtlar bunu kanıtlamaktadır.
            İkiyüzlülere güven duyulmaz. Çünkü onlar sizden bir şeyler gizlemeye çalışıyordur. Daha da düşündürücüsü, kendinden bir şeyler gizliyor olmasıdır. En acı tarafı ise yaptığını kendisinin bile fark edememesidir.
            Böylelerinin, içinde bulunduğu batağın rengini değiştirmek istemesi ve okuyucuları yalan, yanlış bilgilerle yönlendirmeye çalışması normaldir. Aslında fazla da önemsenmemelidir.
            Çünkü gerçekler değişmiyor. Gerçekler gizlenemiyor.
            Güneş balçıkla sıvanır mı?
            Örnek verelim: Anap’lı bir belediye meclis üyesi düşünün. Dört yıl boyunca partisi adına bir kez olsun söz alıp muhalefet yapmamış. Bir kez olsun Anap adına önerge vermemiş ve sürekli Doğru Yol Partili Belediye Başkanı’nın yanında yer almış.
            Aradan zaman geçmiş, yerel seçimler gelmiş. Belediye Başkanı AK Parti’ye transfer olmuş. Parmakçısı ise Anap’ı seçmiş ve meclis üyesiyken topladığı belgelerle Ergün Koç’u yerden yere vurmuş.
Dahası var! Ergün Koç’u her fırsatta arkadan vuran ikiyüzlü, “Belediye’yi 25.960.00 YTL. zarar ettirdi.” diye İçişleri Başkanlığına şikayet etmiş. 
            AK Parti’den yeniden Başkan seçilen Koç, parmakçıya Belediye’nin kapılarını kapatmış ancak ağlamalarına altı ay dayanabilmiş.
            Dürüstlükten başka ne ararsan var: İki yüzlülük, yüzsüzlük kol geziyor.
            Bu güne değin onlarca kez yazdık. İddialarımızı somut verilere dayandırdık. Hiç iftira atmadık. Hiç yalan yazmadık. Gerçekleri dile getirmeye çalıştık.
            Görevimiz gereği doğruları aktardık. Güçlünün değil, haklının yanında olmaya özen gösterdik.
            Ne oldu? Bir satırımıza yanıt verilmedi. Bol bol yalan yazıldı. İkiyüzlülük örneği sergilenerek okuyucuya saygısızlık yapıldı.
            Biz, yolsuzluğun belgesini ortaya koyarken, dürüstlüğün adresine adım atamayanlar, “Kişilerin ve kurumların haysiyet ve itibarına saldırmaktan zevk alan bir gazetecilik örneği ilçemizde bir kez daha kınandı.” diye yazdılar.
            Kim, nerede, neyi, ne zaman, nasıl kınadı?
            Bizim yazdıklarımızla hiç ilgisi olmayan karalamalar.
            Anlaşılan o ki, dürüstlükle ikiyüzlülük karıştırılıyor.
            Sürekli ikiyüzlü olanların dürüstlükten söz etmesi elbette ki inandırıcı olmuyor.
            “AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özatilla istenmiyor. 230 imza ile İl Yönetimine başvuru yapıldı” diye yazanların yalanını, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilattan Sorumlu İsmail Hakkı Edebali’ye sorarak ortaya koyduk.
            Yalan haberin kuyruklusu olmadığını söyleyebildiler mi? Söyleyemezler! Her zamanki gibi tıss… Çünkü arka bahçeleri kirli. Çünkü gerçekler değişmiyor.
            İkiyüzlülerin yüzsüzlüğünü yüzlerce örnek vererek somut verilerle bir kez daha ortaya kayabiliriz.
            Gel gör ki değişen bir şey olmaz.
            “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az!”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.