Dünya Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka, “Dünya Öğretmenler Günü”nü kutlarken, öğretmenlerin sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

Türkiye'nin çağdaşlaşma ve demokratikleşme mücadelesinde öğretmenin onurlu ve önemli bir yeri olduğunu kaydeden Aka, “Öğretmenlerimiz demokrasi ve çağdaşlaşma mücadelelerinin en ön saflarında yer aldılar. Kurşunlandılar, tutuklandılar, işkencelerden geçirildiler, işten atıldılar. Hayatlarını sürdürmek için meslekleri ile ilişkisi olmayan işlerde çalışmak zorunda kaldılar. Örgütlerini, örgütlenmelerini korumak için uzun, yıpratıcı bir mücadeleyi göze almak zorunda bırakıldılar.

Demokrasi bilincinin, yurt yönetimine ait bilgi, anlayış ve davranışlarla sorumluluk duygusunun ve manevî değerlere saygının, her türlü eğitim çalışmalarında öğrencilere kazandırılıp geliştirilmesine çalıştılar. Öğretmenlerimiz, düşünebilen bireyler yetiştirmek için tek tip düşüncede insan yetiştirme politikasına direnmek durumundadır.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk”ün bizlere emanet ettiği çağdaş, laik, demokrat Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşamasını sağlayacak aydın nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizin sorunlarının biran önce çözülmesi diliyoruz. Mücadelelerinde, onların yanında olduğumuzu belirterek, bütün öğretmenlerimizin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.