Dünya ile aynı anda ağaç dikimi

TEMA Gönüllüleri’nden örnek davranış:
Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencileri ile TEMA Temsilciliği, sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturmak amacıyla Finlandiya’da faaliyet gösteren ve küresel nitelikte sanal bir okul olan “İnternet Üzerinde Çevre Bilinci Programı” (ENO), kapsamındaki kampanya gereği dünya eli aynı anda ağaç dikti.
            Esentepe Kanlı Çukur Mevkii’nde gerçekleşen fidan dikimine katılan Karacabey TEMA Gönüllü Sorumluluğu Temsilcisi Naci Güncü, TEMA Gönüllüsü Ümit Yalçın, Ömer Matlı İlk-öğretim Okulu Sınıf Öğretmeni Emin Zafer Bircan ile Yavru TEMA Üyeleri 4 adet meşe fidanı diktiler. 
            Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Barış Günü” olarak kabul edilen 21 Eylül 2009 tarihinde “Ağaç Dikme Günü” düzenlendi.
            Karacabey TEMA Gönüllü Sorumluluğu Temsilcisi Naci Güncü, dünyadaki tüm çocukları çevresel konulara odaklandıran bu etkinliğin amacını; “İklim değişikliği ve dünya ekosistem bilincini geliştirmek ve dünyanın akciğerleri kabul edilen ağaçların sayısını arttırarak yaşanabilir bir dünyaya katkıda bulunmaktır. 2004 yılından bu yana düzenlenmekte olan bu etkinlik çerçevesinde geçtiğimiz yıl 122 ülkeden 2 bin okul bu kampanyaya katıldı ve aynı gün içerisinde toplam 300 bin ağaç dikildi.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.